Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο Πάνος Κοκκινιάς στον Χώρο Τέχνης Ισόγειο στην Κηφισιά την Τρίτη 7/03


Το ΙΣΟΓΕΙΟ υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες φωτογράφους, τον Πάνο Κοκκινιά. Οι φωτογραφίες του, μοναδικά σκηνοθετημένες, δημιουργούν κόσμους απόκοσμους, ατμόσφαιρες υποβλητικές, με άψογη αλλά και ανατρεπτική σύνθεση και χρώματα που μαγνητίζουν.
Για το έργο του Κοκκινιά έχουν γραφτεί σχόλια (και αναλύσεις) πολύ πιο εύστοχα και περιεκτικά από τα δικά μας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα είναι ο ίδιος μαζί μας την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο ΙΣΟΓΕΙΟ και θα μας παρουσιάσει τη δουλειά του.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε Φωτογραφία στην Ελλάδα με τον Πλάτωνα Ριβέλλη και στο ΤΕΙ Αθήνας. Έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Y...ale των HΠA και Ph.D. στη φωτογραφία στο Derby University της Μεγάλης Βρετανίας με υποτροφίες του ΙKΥ, του Ιδρύματος Ωνάση και του Yale School of Art. Με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκδόθηκε στις ΗΠΑ η μονογραφία του με τίτλο «Here We Are».
Έργα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις, μεταξύ των οποίων το «Vitamin Ph: New Perspectives in Photography» των εκδόσεων Phaidon.
Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μαδρίτη, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη κ.ά.). Έργα του υπάρχουν σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Διδάσκει Φωτογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.
 
Τρίτη 7 Μαρτίου, 19:00
 
Χώρος Τέχνης Ισόγειο
Αγ.Δημητρίου 14
Κηφισιά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου