Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας με τον Χρήστο Μαλτέζο στην Αθήνα. Έναρξη 15 Ιανουαρίου

Το σεμινάριο είναι ευ΄ όλης της ύλης της φωτογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες μετά το τέλος των μαθημάτων θα έχουν πλήρη κατάρτιση των τεχνικών θεμάτων, και πρακτική εμπειρία πάνω σε αρχές της οπτικής αντίληψής, καθώς το σεμινάριο περιλαμβάνει φωτογράφηση. Όλες οι διαλέξεις περιλαμβάνουν τεχνικά και αισθητικά θέματα με αντικείμενο την δημιουργική φωτογραφία.

1ος Κύκλος: Λήψη και επεξεργασία φωτογραφίας. Ορατό φάσμα. Ψηφιοποίηση φωτογραφίας.Τύποι αισθητήρων των DSLR και οι δυνατότητες τους, ανάλυση εικόνας, αιτίες ψηφιακού θορύβου, παραμόρφωση, εύρος ευαισθησίας, αιτίες οπτικών σφαλμάτων και πως μπορεί ο φωτογράφος να τα αντιμετωπίσει. Φακοί και αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, οπτικά σφάλματα,και οπτικές γωνίες. Βάθος πεδίου και πως μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Φωτομέτρηση, ISO, Θερμοκρασία χρώματος. Τεχνητός και φυσικός φωτισμός. Φωτογραφικά αρχεία και οι δυνατότητες τους για καλύτερα αποτέλεσμα. Δυναμική περιοχή, βάθος χρώματος. Ευκρίνεια, βάθος, τονικότητα, αντίθεση. Επεξεργασία φωτογραφίας στο photoshop, και άλλα προγράμματα. -Λήψη και οπτική αντίληψη. Η Κάθε εβδομάδα περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό θέμα που οι συμμετέχοντες θα παραδίδουν. Αξιολόγηση των φωτογραφιών,εφαρμογή τεχνικών γνώσεων,σύνθεση. Ανάλυση τεχνικών και αισθητικών θεμάτων.
Διάρκεια 1ου Κύκλου : 16 ώρες. Οχτώ μαθήματα 2 ωρών, κάθε Κυριακή 5-7 μ.μ.
Kόστος 120 ευρώ σε δύο δόσεις

2ος Κύκλος: Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν όσοι παρακολούθησαν τον 1ο Κύκλο και γενικότερα όσοι έχουν γνώση της φωτογραφικής τεχνικής. Περιλαμβάνει φωτογράφηση θεμάτων και δίνεται βάρος στην σύνθεση και την δυναμική της εικόνας. Ανάλυση αισθητικών θεμάτων, Θεματολογία, ισορροπίες, αντιθέσεις. Εκτός από την ανάλυση των φωτογραφιών των συμμετεχόντων του εργαστηρίου, γίνεται προβολή και ερμηνεία του έργου σημαντικών φωτογράφων της ιστορίας της φωτογραφίας.
Διάρκεια 2ου Κύκλου : 8 ώρες. Τέσσερα μαθήματα 2 ωρών, κάθε Κυριακή 5-7 μ.μ.
Κόστος 60 ευρώ
Έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο.

Εισηγητής : Χρήστος Μαλτέζος (http://bwphotoscm.blogspot.gr/)
Έναρξη Σεμιναρίου :  15 Ιανουαρίου 2017
Κάθε Κυριακή 5-7 μ.μ.
Αίθουσα τέχνης Δεληολάνης
Λ.Συγγρού 100, Φιξ.
Αθήνα

Πληροφορίες και εγγραφές: Επιμελήτρια,Σοφία Μπόμπολη.
Τηλ.6972541125 e-mail, mpsofia@hotmail.com
Facebook page
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου