Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας στα Χανιά με τίτλο "Εκεί που κατοικώ" στα πλαίσια του Medphoto Festival


Το Medphoto Festival σε συνεργασία με το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και με την υποστήριξη της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων, παρουσιάζει την έκθεση «Εκεί που Κατοικώ» στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του φεστιβάλ.

Συμμετέχουν : Στέλλα Αγγελάκη, Κωνσταντίνος Γδοντάκης, Σπύρος Ζερβουδάκης, Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κλουβιδάκης, Δημήτρης Μπαρούνης, Ελευθερία Σειστάκη, Φωτεινή Φαρμασώνη

Εκεί που κατοικώ!
«Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην έκθεση «Εκεί που Κατοικώ» ανήκουν σε ένα είδος, που από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ιστορίας της φωτογραφίας συντροφεύει αυτούς που πιστεύουν στην δύναμή της να θυμάται, να εξορκίζει, να παρηγορεί. Οκτώ φωτογράφοι μας προσκαλούν εκεί όπου ζουν συντροφιά με τις φωτογραφίες και τα φαντάσματά τους. Ο καθένας με το δικό του τρόπο επεξεργάζεται τις σκιές και τις χαρές, τις αναμνήσεις, το χρόνο,τις ενδόμυχες σκέψεις ▪ άλλοτε κοιτάζοντας τη ζωή κατάματα, κι άλλοτε στο πλάι. Οι φωτογραφίες τους με τα ελάχιστα που μας δίνουν, ανοίγουν διαδρόμους στη σκέψη μας, στη φαντασία μας, στα δικά μας βιώματα, στους δικούς μας εσωτερικούς χώρους.
Στην ανάγνωσή τους όμως, όπως συμβαίνει συχνά με τις φωτογραφίες, αντιμετωπίζουμε ένα παράδοξο. Τις προσεγγίζουμε με ευκολία και μόνο όταν διαβούμε το κατώφλι τους, αντιλαμβανόμαστε πόσο αβοήθητοι είμαστε να βρούμε σε αυτές κάποιο νόημα».
- Kωστής Αντωνιάδης

Επιμέλεια έκθεσης: Κωστής Αντωνιάδης

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 12 Αυγούστου, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 12 Αυγούστου έως  25 Αυγούστου 2016
Πύλη Sabbionara
Χανιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου