Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

"John Szarkowski on the photography of John Szarkowski" Προβολή ταινίας στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας ΕΝΝΕΑ στην Αθήνα


Πριν αποδεχτεί τη θέση του Διευθυντή του Τμήματος Φωτογραφίας στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης το 1962, ο John Szarkowski είχε ήδη λάβει δύο υποτροφίες από το ίδρυμα Guggenheim για τη δική του φωτογραφική δουλειά, είχε εκθέσει στο Walker Art Center, στο George Eastman House, και στο Art Institute of Chicago, και είχε εκδώσει δύο βιβλία με φωτογραφίες του - The Idea of Louis Sullivan και The Face of Minnesota.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής στο ΜοΜΑ, επαναπροσδιόρισε την κατανόηση του κόσμου για την τέχνη της φωτογραφίας και καθιερώθηκε ως ένας από τους γίγαντες της ιστορίας της τέχνης του 20ου αιώνα.

Για πάνω από τριάντα χρόνια, δεν έκανε καμία προσπάθεια έκθεσης ή δημοσίευσης του δικού του έργου. Όπως πικρόχολα σχολιάζει σε αυτή την διάλεξη, “Είμαι ο μοναδικός φωτογράφος που έχει πρώιμη περιόδου και ύστερη περίοδο - αλλά όχι μέση περιόδο. Ελπίζω αυτό να διορθωθεί. “
Μόλις αποσύρθηκε από MoMA, ο Szarkowski επέστρεψε στη φωτογραφική διαδικασία. Σ’ αυτή τη διάλεξη, εφαρμόζει την πνευματική αυστηρότητα και εξυπνάδα στο έργο του φωτογράφου θα μπορούσε να ξέρει καλύτερα – του ίδιου.

Αλλά πάνω απ ‘όλα, αποκαλύπτει και πάλι, αυτή τη φορά μέσα από την συζήτηση για το έργο του, ότι η αγάπη του για τη φωτογραφία, σε όλες τις μορφές της, είναι απαράμιλλη.
Η ταινία διαρκεί 60 λεπτά και θα προβληθεί στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραβρισκόμενους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, 20:00
Πληροφορίες- Κρατήσεις θέσεων :
ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΝΕΑ
Θησεώς 20, Αθήνα
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3304060 (Δευ-Σαβ. 14.00-22.00)
www.clubennea.gr
info@clubennea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου