Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Οι Συναντήσεις του Φωτογράφου / O ΦΩΤΟγράφος συζητά με τους αναγνώστες θέματα τέχνης και τεχνικής της φωτογραφίας στο ΦΟΥΑΡ.

Αυτή την άνοιξη ο ΦΩΤΟγράφος θα είναι πιο κοντά στους Aναγνώστες του με περισσότερους τρόπους από ότι στο παρελθόν. Ανάμεσα στις άλλες πρωτοβουλίες λοιπόν και δράσεις, εγκαινιάζουμε τις τακτικές μηνιαίες συναντήσεις. Σε μοντέρνο και χαλαρό περιβάλλον στο κέντρο της Αθήνας -ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατότητες πρόσβασης- κάθε μήνα θα καταπιανόμαστε και με ένα διαφορετικό θέμα από τον κόσμο της τεχνολογίας, της τεχνικής και της τέχνης της φωτογραφίας. Θα συζητάμε με άνεση χρόνου, θα απαντάμε σε ερωτήματα και το κυριότερο θα επικοινωνούμε ζωντανά.

Συνάντηση Μαρτίου

Η ψηφιακή μηχανή: Οι σύγχρονες τάσεις, η τεχνολογία και το μέλλον
 
Η ψηφιακή μηχανή σε όλες τις μορφές της είναι ένα τεχνολογικό θαύμα που εξελίσσεται καθημερινά. Στη συνάντηση στο ΒΑR RESTAURANT «ΦΟΥΑΡ» θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μαζί τα είδη των μηχανών και που διαφέρουν, τη δομή και τον τρόπο που εργάζεται η φωτογραφική μηχανή και οι φακοί και να μάθουμε τα μυστικά των αισθητήρων, της αυτόματης εστίασης και φωτομέτρησης, της σχεδίασης φακών κλπ.
Στο τέλος θα αποπειραθούμε να μαντέψουμε το μέλλον που μας υπόσχεται θαυμαστές εφαρμογές με τους φακούς υγρής κατάστασης, το γραφένιο, τα υπερυψηλής ανάλυσης EVF, τα νέα συστήματα autofocus κλπ. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι θα έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε απορίες, να απαντήσουμε σε ερωτήματα και να ψηλαφίσουμε μαζί τη μορφή των πραγμάτων που έρχονται στο Imaging.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016
Ώρα προσέλευσης: 19:30
Βασικοί εισηγητές:
Παναγιώτης Καλδής, Διευθυντής – Αρχισυντάκτης περ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
Γιώργος Τζώρτζης, επαγγελματίας φωτογράφος
Χορηγός εκδήλωσης: ΝΙΚΟΝ

Bar Restaurant ΦΟΥΑΡ
Μητροπόλεως 72
Αθήνα
www.photo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου