Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δωρεάν τριήμερο σεμινάριο φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Έκφραση τον Σεπτέμβριο στη Χαλκίδα


Το Εργαστήρι φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Έκφραση (πλατεία Καράμπαμπα, Χαλκίδα) οργανώνει από αυτή τη Δευτέρα 7 έως την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, από τις 7μμ. έως τις 9μμ., ένα δωρεάν σεμινάριο στον «THE BOOKBAR CAFE» (Τζιαρντίνι 2, Κρηπίδωμα, Χαλκίδα). Το σεμινάριο ασχολείται με τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφικής λήψης ως προς τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής (ευρυγώνιος φακός, μεσαίος φακός, τηλεφακός, ταχύτητα φωτοφράκτη, διάφραγμα, ISO, φωτομέτρηση) και τα εργαλεία σύνθεσης του κάδρου (σημείο, γραμμές, φόρμα, ρυθμός, μοτίβο, υφή, προοπτική, ισορροπία, χρώμα, χρωματική θερμοκρασία).

Εισηγητής είναι ο υπεύθυνος διδασκαλίας του εργαστηρίου Βασίλης Νίκας, ο οποίος επίσης διδάσκει στο «Φωτογραφικό 9ο» (Γκάζι, Αθήνα). Από το 2011 έως το 2014 δίδαξε στο εργαστήρι φωτογραφίας του «Λάιου» Θήβας». Από το 2005 μέχρι το 2013 (τελευταία περίοδος όπου οι Δήμοι λειτουργούσαν εργαστήρια τέχνης) δίδαξε στα εργαστήρια φωτογραφίας των Δήμων Περιστερίου, Χαϊδαρίου, Μελισσίων, Ψυχικού, Αγ. Παρασκευής και Ασπροπύργου και από το 2002 μέχρι το 2005 στο «Ίδρυμα Καλών Τεχνών» της «Ι.Μ.Θ.Λ.» στη Λιβαδειά. Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις των εργαστηρίων όπου έχει διδάξει και διδάσκει, μεταξύ των οποίων τις εκθέσεις του «Φωτογραφικού 9ου» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και στο «Booze», το «Φωτογραφικό 10ήμερο» του «Λάιου» στη Θήβα το 2013 και το «Φωτογραφικό 20ήμερο» του Δήμου Περιστερίου το 2009. Συμμετέχει με φωτογραφίες του στις εκθέσεις των εργαστηρίων όπου διδάσκει. Ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy.
Στο «http://www.photoenatos.gr/» μπορείτε να δείτε 200 δημιουργικές φωτογραφίες των μελών του «Φωτογραφικού 9ου», ώστε να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.


Διάρκεια Σεμιναρίου : 7 εως 9 Σεπτεμβρίου 2015
Πολιτιστικός Σύλλογος Έκφραση
Πλατεία Καράμπαμπα, Χαλκίδα

«THE BOOK BAR»
Τζιαρντίνι 2, Κρηπίδωμα, Χαλκίδα


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλ. 6980057647 & 6977586239
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου