Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015

Συζήτηση με τον Hrair Sarkissian και τη locus athens στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Τρίτη 2/06


Συζήτηση με τον Hrair Sarkissian και τη locus athens στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Hrair Sarkissian, Execution Squares, 2008, courtesy the artist and Kalfayan Galleries, Athens-Thessaloniki.
Στο πλαίσιο μιας σειράς ομιλιών καλλιτεχνών που επιμελείται η locus athens, έχει προσκληθεί o Hrair Sarkissian στην Αθήνα στις 2 Ιουνίου για μια ομιλία και συζήτηση γύρω από τη δουλειά του, με παράλληλη προβολή επιλεγμένων έργων του. Θα είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης θα μιλήσει για τη δουλειά του στο κοινό της Αθήνας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Ο Hrair Sarkissian έχει αρμένικη καταγωγή, είναι γεννημένος στη Δαμασκό της Συρίας (1973) και
ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Κύριο μέσο έκφρασης του είναι η φωτογραφική κάμερα. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά την εικόνα, ο καλλιτέχνης θέτει στη δουλειά του ένα εύρος πολιτικών ζητημάτων τα οποία εξετάζουν ιστορικές, θρησκευτικές και κοινωνικές αφηγήσεις.
Το έργο του Sarkissian  φέρει διεθνή αναγνώριση και παρουσιάζεται συστηματικά στο εξωτερικό: Mosaic Rooms (Λονδίνο), Tate Modern (Λονδίνο), New Museum (Νέα Υόρκη), Darat Al Funun (Αμμάν), Mori Art Museum (Τόκιο), SALT Beyoglu (Κωνσταντινούπολη), Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, Μπιενάλε της Sharjah, Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης, Τριενάλε Asia Pacific (Brisbane). Το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείο the Abraaj Group Art Prize. Φέτος συμμετέχει στο βραβευμένο με το Χρυσό Λιοντάρι περίπτερο της Αρμενίας στη Μπιενάλε της Βενετίας. Εκπροσωπείται από τις Kalfayan Galleries, Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
H locus athens έχει πρόσφατα παρουσιάσει τη δουλειά του καλλιτέχνη στην ομαδική έκθεση The Space Between (Οκτώβρης 2014) στις πρώην σχολές Δοξιάδη.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, 20:30
Αυλή στου Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
Ερμού 134, Αθήνα
Επικοινωνία:  Μαρία-Θάλεια Καρρά & Όλγα Χατζηδάκη
locus@locusathens.com
www.locusathens.com
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου