Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Γιώργης Γερόλυμπος παρουσιάζει τη δουλειά του Δευτέρα 2 Μαρτίου / Διοργάνωση Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 , 20.30′, ο Γιώργης Γερόλυμπος παρουσιάζει το φωτογραφικό του έργο, στο Cafe Bazaar, στην οδό Παπαμάρκου (Πλατεία Άθωνος), στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας της προβολής των φωτογραφιών, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση. Η εκδήλωση αυτή θα είναι ανοικτή στο κοινό της πόλης.

Από την αποτύπωση στην ερμηνεία: οικοδομώντας μια προσωπική πορεία
Ποια είναι η σχέση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής φωτογραφίας; Πως ένας δημιουργός διακρίνει την φωτογραφική δραστηριότητα που τον ζει από εκείνη για την οποία ζει; Αποτελούν δύο διαφορετικούς κόσμους ή αντιθέτως αλληλοσυμπληρώνονται;

Η παρούσα διάλεξη έχει ως σκοπό να εξηγήσει, στον ομιλητή κατ’ αρχήν, τη σχέση μεταξύ αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Με όχημα την επαγγελματική και προσωπική φωτογραφική δραστηριότητα σε διάστημα 20 ετών, ο ομιλών αποτολμά να συνδέσει το νήμα μιας συνεχούς πορείας, μετακινούμενος από τον ένα χώρο, αυτόν της αρχιτεκτονικής εικόνας, στον άλλο, αυτόν της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης παρουσιάζονται φωτογραφίες που ελήφθησαν από το 1995 έως σήμερα σε μία προσπάθεια να φανεί η ξεκάθαρη επιρροή του ενός λεξιλογίου στη διαμόρφωση του άλλου. Στη πορεία αυτή, παρατίθενται κωδικοποιημένες οι επιμέρους ποιότητες καθώς και τα δάνεια του ενός είδους φωτογραφίας προς το άλλο.
Η διάρκεια της διάλεξης είναι περίπου 45΄

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, 20:30
Cafe Bazaar, οδός Παπαμάρκου, Πλατεία Άθωνος
Θεσσαλονίκη

Διοργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης http://fkth.gr/giorgis-gerolympos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου