Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2015 απο το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας



Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2015.

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ με θεματικό τίτλο “Reframing Memory” διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, όπως φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες προτάσεων ανάλογα με το μέσο έκφρασης ή τον τρόπο που το χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης:
• Κεντρικό Πρόγραμμα Εκθέσεων
• Πρόγραμμα Προβολών
• Photobook Show

Κεντρικό Πρόγραμμα
Προθεσμία υποβολής:16 Φεβρουαρίου 2015

Πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες και επιμελητές από όλο τον κόσμο για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2015. Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) από τις 3 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου 2015.

Πρόγραμμα Προβολών
Προθεσμία υποβολής:16 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών. Το Φεστιβάλ ενσωματώνει σύγχρονους τρόπους αφήγησης και ανάγνωσης της εικόνας, παρουσιάζοντας projects που αξιοποιούν δημιουργικά τα οπτικοακουστικά μέσα ως όχημα για την ανάδειξη διαφορετικών οπτικών και όψεων της κοινωνικής πραγματικότητας.

Photobook Show
Προθεσμία υποβολής:16 Μαρτίου 2015

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μία παράλληλη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών και αυτοεκδόσεις (self published). Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του φεστιβάλ www.photofestival.gr ή απευθυνθείτε στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Τηλ.επικοινωνίας : 210 9211 750
e-mail: contact@hcp.gr

                                                           Υποβολή Προτάσεων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου