Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

"Coil Project" Multimedia Φωτογραφικό Δρώμενο στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη. Σάββατο 6 Δεκεμβρίου


Μετά από το περσινό και εναρκτήριο Temps Zero Athens, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων συνεχίζει να αναζητά βιώσιμους και δημιουργικούς τρόπους που να επιτρέπουν σε νέους φωτογράφους να κοινοποιήσουν τη δουλειά τους και να συνδιαλέγονται. Ο ιδρυτής του on line περιοδικού Coil Magazine, ο Ηλίας Γεωργιάδης επιμελείται έναν κύκλο προβολών και φωτογραφικών slideshows που εστιάζει στο βλέμμα και τις αναζητήσεις νέων καλλιτεχνών από την Ευρώπη και την Αμερική.

Χωρίς να ανήκουν σε μία Σχολή ή να κατατάσσονται σ’ ένα αναγνωρισμένο ρεύμα, οι δουλειές αυτές, από τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία, από τη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη Φινλανδία, μοιράζουν μια συμβολική, ποιητική και κοινωνική προσέγγιση του φωτογραφικού μέσου και φανερώνουν εκπληκτικά σημεία συνάντησης, κοινές ανησυχίες (προβληματική σύνδεση του ατόμου με το συλλογικό, απόδοση της υπόκωφης βίας που διατρέχει τις σύγχρονες κοινωνίες, διείσδυση του ονειρικού στοιχείου στην περιγραφή της πόλης, δημιουργία μιας φωτογραφικής γλώσσας που δεν κινητοποιεί μόνο το βλέμμα αλλά και τη μνήμη του θεατή...), κοινές αναφορές (Michael Ackerman, Jacob Aue Sobol, Adam Cohen…), κοινές τεχνοτροπίες (πάντρεμα της αναλογικής και της ψηφιακής τεχνολογίας, οπτικοακουστικοί πειραματισμοί...). Σε καθεμία από αυτές τις δουλειές, ο καλλιτέχνης επιχειρεί να περιγράψει με οπτικά μέσα τη δική του μοναδική ιστορία-περιπέτεια.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο project: ο εμβληματικός σουηδός φωτογράφος Anders Petersen («φωτογράφος της χρονιάς» στις Διεθνείς Συναντήσεις της Φωτογραφίας της Arles το 2003), ο γάλλος φωτογράφος Stéphane Charpentier, η διεθνής κολεκτίβα ΑΜ (Αγγλία, Ιαπωνία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία), ο ανερχόμενος Gaël Bonnefon, οι φωτογράφοι του πρακτορείου Prospekt Agency (Scott Typaldos, Igor Posner), κ.α.

Από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, ο χώρος του ΚΕΤ θα μετατραπεί σ’ ένα σκοτεινό θάλαμο. Οι θεατές θα εισέρχονται και θα αποχωρούν την ώρα που το επιθυμούν. Πολύ περισσότερο από μια έκθεση, πρόκειται για μια εικαστική και ηχητική in situ εγκατάσταση.

Συμμετέχουν οι: Αnders Petersen (Σουηδία), Stéphane Charpentier (Γαλλία), Gaël Bonnefon (Γαλλία), Lorenzo Castore (Ιταλία), Frederico Azevedo (Πορτογαλία), Damien Daufresne (Γαλλία), Gabrielle Duplantier (Γαλλία), Ηλίας Γεωργιάδης (Ελλάδα), Ηρακλής Δημητριάδης(Ελλάδα),
AM Projects Collective (Antony Cairns, Daisuke Yokota, Ester Vonplon, Gert Jochems, Olivier Pin-Fat, Tiane Doan Na Champassak), Atonal Collective (Alexander Arnild, Cato Lein, Igor Pisuk, Magdalena Switek, Jannis Tordheim), Laura Rodari (Ιταλία), Scott Typaldos (Ελβετία), Igor Posner (Αγγλία), Arno Brignon (Γαλλία), Michael Soyez (Γαλλία), Arja Hyytiainen (Φινλανδία),  Fabien Pio (Γαλλία).

Η προβολή των ιστοριών μέσω slideshows ολοκληρώνεται με μια οπτικοακουστική live performance του Νίκου Βελιώτη (In Trance 95, «Ανάσες των λύκων» με τον Γιάννη Αγγελάκα, Cello Powder, Mohammad…) βασισμένη στην αλληλεπίδραση εικόνας-ήχου.

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, 17:00 – 00.00
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη
Αθήνα

Τιμές εισιτηρίων: 8 €
Τηλ.Επικοινωνίας : 213 00 40 496

http://polychorosket.gr
www.nikosveliotis.com
http://coilmagazine.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου