Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΦΟΡΜΑ΄ Δύο ημέρες για τη Φωτογραφία Bazaar, Εκθέσεις, Παρουσιάσεις / Εγκαίνια Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στο Ρομάντζο

Το τρίτο ΦΟΡΜÁ θα γίνει στις 1&2 Νοεμβρίου στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια) από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

To ΦΟΡΜÁ είναι ένα διήμερο για την φωτογραφία με μπαζάρ μεταχειρισμένων φωτογραφικών ειδών, παρουσιάσεις φωτογράφων, εκθέσεις και ανοιχτές συζητήσεις.

Ο σκοπός του ΦΟΡΜÁ είναι να συγκεντρώσει τον κόσμο της φωτογραφίας κάτω από μια στέγη για ένα διήμερο ώστε να γνωριστούν, να συζητήσουν, να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά και να εξετάσουν από κοντά μηχανές, φακούς και άλλα είδη.

Σε αυτό το ΦΟΡΜÁ, πέντε φωτογράφοι, τελειόφοιτοι της Focus σχολή Φωτογραφίας, θα εκθέσουν την δουλειά τους που έγινε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.
Με καθηγήτρια την Μαριλένα Σταφυλίδου οι Κοσμάς Σταθόπουλος, Τζοβάνα Χασίμι, Μυρτώ Στείρου, Αντώνης Χαλίδας και Τόνια Καλαφάτη φωτογράφισαν backstage θεατρικών προβών και παραστάσεων, μουσικών δοκιμών, στησίματα εκθέσεων και ότι άλλο συνέβαινε στο Ίδρυμα Κακογιάννη κατά την διάρκεια ενός χρόνου με στόχο να δημιουργηθεί ένα “πρωτότυπο καλλιτεχνικό ημερολόγιο”

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 8, και το Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 7:30 θα γίνει προβολή όλου του έργου από τους φωτογράφους και ανοιχτή συζήτηση.

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου Έλληνες φωτογράφοι παρουσιάζουν τις δουλειές τους μετά τις 5 το απόγευμα, και στις 7 οι φωτογράφοι Jeff Vanderpool και Στέργιος Καράβατος παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των 5 εργαστηρίων με θέμα τη φωτογράφηση μνημείων που διοργάνωσε η MOnuMENTA, εξηγούν την ιδέα πίσω από αυτή την πρωτοβουλία και διατυπώνουν σκέψεις για μελλοντικές δράσεις.

ΦΟΡΜÁ
Εγκαίνια Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στις 20:00
Διάρκεια : 1 & 2 Νοεμβρίου 2014, 11:00 - 20:00

ΡΟΜΑΝΤΖΟ
Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Τηλ επικοινωνίας : 2167003325
Δείτε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου