Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Έκθεση Φωτογραφίας του Νίκου Βατόπουλου με τίτλο "Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου" στην Αίθουσα Τέχνης Ena

Η Αίθουσα Τέχνης ena παρουσιάζει τις αθηναϊκές φωτογραφίες του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου σε μία ροή οπτικής αφήγησης που αποτυπώνει, επιλεκτικά και συνεκτικά, μία «εσωτερική» ματιά πάνω στην πόλη της Αθήνας.

Ο Νίκος Βατόπουλος έχει μία βαθιά και βιωματική σχέση με την Αθήνα, αποτυπωμένη σε πλήθος κειμένων, άρθρων, ερευνητικών αναζητήσεων και φωτογραφικών περιπλανήσεων.
Στην «Καθημερινή» έχει συνθέσει ένα πυκνό σώμα αθηναϊκής αρθρογραφίας που επιχειρεί να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον της πόλης μέσα από τα κανάλια της αστικής αυτογνωσίας.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές αυτής ακριβώς της διαδρομής και συνθέτουν, σαν ψηφίδες, μία εκ νέου ανάγνωση της πόλης μέσα από ένα κάδρο συγκεκριμένου ύφους και ήθους.
Έμφαση δίνεται στη λεπτομέρεια, στη διπλή ζωή των κτιρίων, στην αύρα των δρόμων και στο άδηλο που γίνεται προφανές. Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που, ως σώμα και στο σύνολό τους, προτείνουν μία εσωτερική επανασύνδεση με την Αθήνα ενεργοποιώντας τα τοπία προσωπικής μνήμης.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 28 Μαΐου στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 28 Μαΐου εως 28 Ιουνίου 2014 / Η έκθεση έχει παραταθεί έως 19 Ιουλίου

Ena Αίθουσα Τέχνης
Βαλαωριτού 9 Γ
Τηλ. επικοινωνίας : 2103388501
Είσοδος ελεύθερη

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 21:00
Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00
Κυριακή & κάθε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου