Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Ο Φωτογράφος και δάσκαλος Φωτογραφίας Χρήστος Κοψαχείλης παρουσιάζει μέρος του φωτογραφικού του έργου στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Μέρες Φωτογραφίας" στην Πάτρα.


Τη Δευτέρα 5 Μαίου 2014 στις 19:30, ο Φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας Χρήστος Κοψαχείλης, μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου, θα παρουσιάσει μέρος του φωτογραφικού του έργου στην Αγορά Αργύρη.

Η εκδήλωση θα γίνει παράλληλα με την πολυθεματική έκθεση των μελών της φωτογραφικής λέσχης Πάτρας "Ηδύφως", στα πλαίσια του Φεστιβάλ με τίτλο "Μέρες Φωτογραφίας" που συνδιοργανώνεται με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων για 3η συνεχόμενη χρονιά από τις 27 Απριλίου ώς τις 11 Μαΐου.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ

Ο Χρήστος Κοψαχείλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Παιδαγωγικά. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας από τον Πλάτωνα Ριβέλη και ιστορίας της τέχνης από τον Ανδρέα Ιωαννίδη και την Μαρία Ξεναρίου.
 Δίδαξε, από το 1988, τεχνική και αισθητική της φωτογραφίας στο Δήμο Κερατσινίου, στον Φωτογραφικό Κύκλο, στην Σχολή Φωτογραφίας E.S.P και σε διάφορα ΙΕΚ και ΚΕΚ. Παρέδωσε πολλά σεμινάρια σε επιμορφωτές φωτογραφίας της Λαϊκής Επιμόρφωσης και διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Πατρών και σε διάφορες άλλες πόλεις, καλεσμένος από τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
 Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος «Μελίνα – Εκπαίδευση και Πολιτισμός».
 Μετείχε στην επιτροπή κρίσεως του βιβλίου «Φωτογραφία» για τον Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών της Β’ τάξης των σχολείων της Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
 Έχει πραγματοποιήσει σειρά ομαδικών και ατομικών εκθέσεων και έχει επιμεληθεί την διοργάνωση και την έκδοση καταλόγων πολλών άλλων εκθέσεων, μαθητών του στη Λαϊκή Επιμόρφωση και στην E.S.P.
 Συμμετείχε στην κριτική επιτροπή επιλογής των Νέων Ελλήνων Φωτογράφων στα πλαίσια του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας της Αθήνας, ο οποίος οργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.
 Συνεργάζεται, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του και άρθρα, με το περιοδικό Jazz & Τζαζ, φωτογράφιζει για την εικονογράφηση θεατρικών προγραμμάτων και εξώφυλλων δίσκων και επιμελήθηκε του φωτογραφικού υλικού εκδόσεων του οίκου ΚΟΑΝ.
Αρθρογραφούσε τακτικά στα περιοδικά Φωτογραφία και Φωτοχώρος.
 Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στα λευκώματα : Greece – Autrement (1989), Φωτογραφικός Κύκλος – Γνώση (1990), Jazz Collection – ΚOAN (1995), Jazz Reflections – Δήμος Αθηναίων (1996), Άγνωστη Χώρα – Φωτοχώρος (1997).
 Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από την ίδρυση του.


Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site www.idifos.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου