Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφικού Portfolio με ελεύθερο θέμα. Συμμετοχές δεκτές εως 6 Ιουνίου 2014Η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφικού Portfolio με ελεύθερο θέμα.

 Από  τους  συμμετέχοντες  ζητάμε ένα    (1) έως  τρία  (3)  portfolio  7  έως  10 φωτογραφιών μέσω των οποίων ο φωτογράφος θα πραγματεύεται ένα θέμα της αρεσκείας του, μια ιδέα ή ακόμα και την αφήγηση μιας ιστορίας . Προσοχή ζητάμε θεματικό portfolio και όχι portfolio κάποιας φωτογραφικής κατηγορίας κι ούτε βέβαια ένα σετ με τις καλύτερες φωτογραφίες του καθενός.
  Η επιλογή από τους κριτές θα γίνει βάσει των χαρακτηριστικών των portfolio τα οποία είναι:
Α. Η συνάφεια των φωτογραφιών με το θέμα.
Β. Η συνοχή του συνόλου των φωτογραφιών σαν ένα ενιαίο σετ.
Γ. Η καλλιτεχνική και αισθητική ποιότητα του συνόλου των φωτογραφιών.

Οδηγίες για την αποστολή των συμμετοχών :

Κάθε φωτογράφος θα πρέπει να στείλει τις φωτογραφίες του σε ψηφιακή μορφή (γραμμένες σε CD ή DVD)  σε έναν φάκελο του οποίου ο τίτλος θα αποτελεί και το θέμα του κάθε portfolio. Κάθε  φωτογραφία  θα  πρέπει  να  ονομαστεί  επίσης  με  τον τίτλο  του  θέματος ακολουθούμενη από αύξουσα αρίθμηση. Πχ αν  το  θέμα/τίτλος  ενός  portfolio  είναι   ́ ́Μια  βόλτα  στην  πόλη ́ ́  τότε  η  κάθε φωτογραφία θα έχει σαν όνομα  Μια βόλτα στην πόλη 01, Μια βόλτα στην πόλη 02, Μια βόλτα στην πόλη 03 κ.ο.κ. Όλες οι παραπάνω φωτογραφίες θα περιέχονται σε φάκελο με όνομα "Μια βόλτα στην πόλη".

Κάθε φωτογράφος μπορεί να στείλει μέχρι τρία (3) portfolio Για  τα  portfolio που θα διακριθούν θα  ζητηθεί ένα  μικρό  κείμενο (περίπου 100 λέξεων) που θα περιγράφει εν συντομία το θέμα που έχει επιλέξει καθώς και το σκεπτικό του φωτογραφικού τρόπου προσέγγισης του ή ότι αυτός νομίζει καλύτερο για την δουλειά του.  Το κείμενο αυτό θα αναρτηθεί μαζί με τις φωτογραφίες του στην έκθεση που θα ακολουθήσει. Η μεγάλη πλευρά των φωτογραφιών που θα αποσταλούν με το CD/DVD θα πρέπει να είναι 1500 pixels, ανάλυση 300 ppi Από τους διακριθέντες του διαγωνισμού (οι έξι πρώτοι) θα ζητηθούν εγκαίρως να στείλουν  τις  φωτογραφίες  τους  σε  πλήρη  ανάλυση  για την  έκθεση  που  θα ακολουθήσει.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται 5€ για ένα portfolio, 10€ για δύο ή τρία. Συμμετοχές χωρίς το χρηματικό αντίτιμο δεν θα γίνουν δεκτές. Οι φάκελοι με τις φωτογραφίες των portfolio πρέπεινα εγγραφούν σε ένα CD/DVD και να αποσταλούν μαζί μετην αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη καθώς και τα χρήματα  της  συμμετοχής  (σε  κλειστό  φάκελο  ή  το αποδεικτικό  κατάθεσης  στο τραπεζικό λογαριασμό του Ταμιευτηρίου με IBAN GR0609662100000000902480511 –  Γιάννης  Κλουβιδάκης,  Σάββας  Κόης,  Ελευθερία  Σειστάκη-με  αναγραφή  του ονόματος του καταθέτη.) στηνδιεύθυνση "Κ. Μάνου 13- Πελεκαπίνα - Χανιά Τ.Κ. 73136 " στο όνομα Σειστάκη Ελευθερία με συστημένη επιστολή.

Τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών ορίζεται η 6η Ιουνίου 2014. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου τόσο στην ιστοσελίδα της λέσχης (lefkichania.gr) όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και τηλεφωνικά.  Θα διακριθούν 6 portfolio (3 βραβεία και 3 έπαινοι) τα οποία και θα αποτελέσουν το υλικό έκθεσης που θα γίνει σε χώρο που θα ανακοινωθεί ενώ στο χώρο της έκθεσης θαπροβληθούν σε παρουσίαση τα υπόλοιπα 10 σε βαθμολογία portfolio.

Η  Λέσχη  Φωτογραφίας  και  Κινηματογράφου  Χανίων  διατηρεί  το  δικαίωμα  να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που θα διακριθούν στην προώθηση της έκθεσης αυτής (καθώς και σε μελλοντικές προωθητικές ενέργειες της λέσχης), με αναφορά στον δημιουργό στον οποίο και ανήκει το έργο. Τα CD/DVD για τεχνικούς λόγους δεν θα  επιστραφούν και μετά το πέρας του διαγωνισμού και της έκθεσης θα καταστραφούν. Τα  εκτυπωμένα portfolio που θα αποσπάσουν τα τρία βραβεία και τους τρεις επαίνους ανά κατηγορία θα κρατηθούν στο αρχείο της λέσχης.  Τα 16 πρώτα portfolio της  θα  κρατηθούν  (σε  ψηφιακή  μορφή  και  σε  μικρή ανάλυση)  στο ηλεκτρονικό αρχείο της λέσχης.     Οι κριτές καθώς και τα δώρα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα δώρα για τα 3 βραβεία είναι:

 1ο Βραβείο
 Διαμονή, 5 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη
 Χρήση δώρου οποτεδήποτε αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.
 2ο Βραβείο
 Διαμονή, 4 διανυκτερεύσεις, στο Arcus Luxury Suites and Villas 5*, Θόλος Πολυτελείς Σουίτες και Βίλες στην Αργυρούπολη
 Χρήση δώρου οποτεδήποτε αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.
 3ο Βραβείο
 Διαμονή, 3 διανυκτερεύσεις, στο Libyan Princess Hotel 5* στην Παλαιόχωρα
 Χρήση δώρου από 21 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου.

Τα δώρα για τους 3 επαίνους είναι:

 1ος Έπαινος
 Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, στο Thalassa Beach Resort 5* στην Αγιά Μαρίνα
 Χρήση δώρου 10 Οκτωβρίου – 30 Οκτωβρίου 2014 κατόπιν διαθεσιμότητας.
 2ος Έπαινος
 Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις στο Hotel Koukouras & Lia Apartments στον Κάτω Σταλό Χανίων.
 Χρήση δώρου από 15 Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου.
 3ος Έπαινος
 Διαμονή 2 διανυκτερεύσεις στο Παραδοσιακό Ξενοδοχείο Οντάς στην παλιά πόλη των Χανίων.
 Χρήση δώρου από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΛΕ.Φ.ΚΙ.

Βρείτε εδώ το Δελτίο Συμμετοχής


 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου