Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τρίμηνο Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας "ΕΝΝΕΑ" με εισηγητή τον Παναγιώτη Κασίμη


Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι να θεμελιώσει όλες εκείνες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν τόσο τον αρχάριο όσο και τον προχωρημένο, να κατανοήσει πλήρως τη φύση της φωτογραφίας και τη χρήση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής. Στην τρίμηνη διάρκεια του, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν την δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα προς μια πιο ουσιαστική φωτογραφία.
 Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη έτσι ώστε να γίνει σαφές στον συμμετέχοντα πως τα τεχνικά μέσα (και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία στο σύνολο της και όχι διαχωρισμένη μεταξύ Τεχνικής και Τέχνης. Έτσι, η θεωρητική καλλιτεχνική κατάρτιση συνδυάζεται άμεσα με την αντίστοιχη τεχνική.
Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο.
 Tο σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών ασχέτως των φωτογραφικών τους γνώσεων.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
• Οριοθέτηση και ορισμοί (για ποιά φωτογραφία μιλάμε) - Το κάδρο και η σημασία του - Η σημαντικότητα του θέματος - Εισαγωγή στην έννοια της φόρμας - Τα οπτικά στοιχεία και η οργάνωσή τους - Οι λεπτομέρειες στο κάδρο - Έλεγχος κίνησης - Υποέκθεση και υπερέκθεση ως αισθητικά εργαλεία - Μέγεθος Ειδώλου - Οπτική γωνία - Βάθος Πεδίου - Προοπτική - Απόσταση και γωνία λήψης.
• Η φωτογραφική διαδικασία - Η επιλογή φακού ως αισθητικό εργαλείο - Σύνδεση θέματος/φόρμας - Περιεχόμενο της φωτογραφίας - Φωτογραφία και μηνύματα - Η αντίδραση του φωτογράφου - Ανάλυση της έννοιας της φόρμας και των στοιχείων της.
• Φωτογραφικά ρεύματα και τάσεις - Η αλήθεια στην φωτογραφία - Φωτογραφία και πραγματικότητα - Φωτογραφικές παγίδες και η αποφυγή τους - Κοινότοπες εικόνες, εντυπωσιακές εικόνες, ουσιαστικές εικόνες - Φορμαλιστές και τοπογράφοι - Αστικό και φυσικό τοπίο - Κατασκευασμένη εικόνα και gallery photography - Το χρώμα στη φωτογραφία.
• Προσωπική φωτογραφία - Φωτογραφική σκέψη και βλέμμα - Το στοιχείο του χρόνου στη φωτογραφία - Ο φωτογράφος ως insider/outsider - Κρίνοντας τις φωτογραφίες μας - Το portfolio.

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κασίμης (www.kasimisphotography.com)

 Διάρκεια: Τρεις μήνες (60 ώρες συνολικά).
 Παραδόσεις: Κάθε Τετάρτη 6:00 έως 10:00 μμ.
 Έναρξη: Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, στις 6:00 μμ.
 Κόστος : 320€ (πληρωτέο σε τρεις δόσεις).

Περισσότερες πληροφορίες - Εγγραφές:
ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΕΝΝΕΑ"
 Τηλ. 210 330.40.60 (Δευ-Σαβ. 14.00-22.00)
 www.clubennea.gr
 info@clubennea.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου