Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσκληση σε νέους ηλικίας 15 εως 25 ετών στην Έκθεση Φωτογραφίας "Having their Say" με θέμα τη ζωή των νέων Ευρωπαίων. Στείλτε τις συμμετοχές σας εως 15 Μαρτίου

H Νορβηγική Πρεσβεία της Αθήνας σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει στην Αθήνα την έκθεση φωτογραφίας «Having Their Say». Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό από τις 28 Μαρτίου έως τις 25 Απριλίου 2014, στο χώρο του Κέντρου Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Αποτελεί ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των νέων Ευρωπαίων σε μια χρονική περίοδο όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα με πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.

Η έκθεση φωτογραφίας «Having Their Say» επιθυμώντας να χρησιμοποιήσει την τέχνη ως μέσο δημιουργίας αντιδράσεων προσκαλεί τους νέους της Αθήνας ηλικίας 15 έως 25 ετών σε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό φωτογραφίας, που θα είναι ενεργός από τις 15 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2014.

Οι φωτογραφίες στόχο έχουν να παρουσιάσουν τους νέους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς τους: στην εκπαίδευση, στη διασκέδαση, στη διαδήλωση, στην εργασία, στην ανεργία, στο παιχνίδι, στη δημιουργία, στη μουσική, στη παρέα, στον έρωτα. Επιθυμούν να αναδείξουν πως ο πολιτιστικός πλούτος των νέων έγκειται στο γεγονός πως διακινδυνεύουν μέχρι και να εκτεθούν, προκειμένου να εκφράσουν κάτι που νιώθουν.

Mπορείτε να στέλνετε τις φωτογραφίες σας στο email: havingtheirsay@gmail.com, οι οποίες θα ανεβαίνουν σε σελίδα στο facebook δημιουργώντας κατ'αυτόν τον τρόπο έναν διαδικτυακό χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και βιωματικής μάθησης, μία διαδικασία σκέψης και στοχασμού με «ομιλητές» τους νέους.

Μετά τη λήξη του Open Call, διακεκριμένοι έλληνες φωτογράφοι θα αξιολογήσουν το σύνολο των φωτογραφιών. Οι φωτογραφίες των Νέων Αθηναίων στο σύνολό τους θα εκτυπωθούν και θα συνθέσουν μέσα στο χώρο του Κέντρου Τεχνών ένα ομαδικό, πολύχρωμο έργο [το δικό τους έργο] που θα συνυπάρχει σε «ζωντανό διάλογο» με τις φωτογραφίες από τα υπόλοιπα κράτη.

Στο επίσημο κλείσιμο της έκθεσης που θα διεξαχθεί Κυριακή 13 Απριλίου 2014 θα απονεμηθούν σε δυο νέους υποτροφίες στους τομείς της φωτογραφίας και των εικαστικών.


Διάρκεια Έκθεσης : 25 Μαρτίου εως 25 Απριλίου 2014
Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων
Πάρκο Ελευθερίας


Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Σφυράκη
Επιμελήτρια - Υπεύθυνη Διοργάνωσης
E-mail: havingtheirsay@gmail.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου