Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε η on line ψηφοφορία του 6ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Δείτε τις φωτογραφίες που συμμετέχουν και ψηφίστε τις τρεις καλύτερες. Καλή Επιτυχία σε όλους!

Οι επισκέπτες του www.photoinspiration.gr έχουν την ευκαιρία, από τη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, μέσα από on-line ψηφοφορία, να αναδείξουν τις τρεις δημοφιλέστερες φωτογραφίες του 6ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου, ο οποίος διεξήχθει και φέτος με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2013

Κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης, η ειδική τριμελής κριτική επιτροπή  αξιολόγησε και  προεπέλέξε τις καλύτερες φωτογραφίες, οι οποίες είναι πλεον στην κρίση του κοινού μέσα από online ψηφοφορία.

Οι επισκέπτες του δικτυακού τόπου photoinspiration.gr έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από μία έως τρεις φωτογραφίες . Οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία, μπορούν με απλό τρόπο να περιηγηθούν στο σύνολο των φωτογραφιών, και χρησιμοποιώντας τη λειτουργία «Επιλογές», να επιλέξουν τις φωτογραφίες που επιθυμούν να ψηφίσουν. Για να ψηφίσετε κάντε κλικ εδώ.

Κάθε έγκυρη ψήφος στο διαγωνισμό, επιβεβαιώνεται άμεσα με την αποστολή ενός link επιβεβαίωσης στο email τo οποίo έχει δηλώθει κατά την υποβολή των τελικών επιλογών. Οι παραλήπτες πρέπει να πατήσουν (κάνουν κλικ) σε αυτό το link, για να επικυρωθεί η ψήφος τους.

Στην on-line ψηφοφορία του Athens Photo Inspiration 2013 έγκυρη ψήφος θεωρείται η πρώτη ολοκληρωμένη ψηφοφορία κάθε χρήστη βάσει του e-mail που έχει δηλώσει και της μοναδικής διεύθυνσης IP μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη/χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Υποβολές ψήφων που ενδέχεται να ακολουθήσουν για τον ίδιο διαγωνισμό από τον ίδιο χρήστη (με βάση τη διεύθυνση IP και το e-mail), θα απορρίπτονται.

Τα τέσσερα θέματα του φετινού “μαραθωνίου” είναι εμπνευσμένα από τίτλους εκθέσεων που παρουσιάστηκαν στο Athens Photo Festival 2013. Οι φωτογραφίες του διαγωνισμού αποτελούν σχόλια ή αποκρίσεις στα θέματα του διαγωνισμού, και συνθέτουν μια πρόταση ανοιχτή σε διαφορετικές αναγνώσεις. Κάθε θεματική ενότητα, δεν αποτελεί παρά μία αφορμή για να μετασχηματιστεί η έμπνευση σε δημιουργία.


Παράλληλα, η κριτική επιτροπή θα απονήμει το βραβείο καλύτερης συμμετοχής με βάση κριτήρια που αφορούν α) στη συνοχή με τη θεματική ενότητα, β) το καλλιτεχνικό ύφος και γ) την τεχνική αρτιότητα.

 Η επιτροπή αξιολόγησης του Athens Photo Inspiration 2013
 - Κωστής Αντωνίαδης (Επιμελητής εκθέσεων, Προϊστάμενος στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του T.E.I. Aθήνας)
 - Sam Barzilay (Διευθυντής του Photoville στη Νέα Υόρκη και του United Photo Industries)
 - Ελένη Μουζακίτη (Φωτογράφος)
 - Γιάννης Μπεχράκης (Φωτογράφος και διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα)
 - Λευτέρης Πιταράκης (Φωτογράφος του Associated Press στο Λονδίνο)
Καλή Επιτυχία σε όλους!


Δείτε τα θέματα του 6ου Φωτογραφικού Μαραθωνιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου