Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο Γιάννης Μπεχράκης ανάμεσα στους ομιλητές του TEDx Athens 29& 30 Νοεμβρίου

Το line-up για το φετινό, 2ήμερο #TEDxAthens παίρνει μορφή!
 Σήμερα Παρουσιάστηκαν ακόμη  3  ομιλητές ανάμεσα τους και ο πολυβραβευμένος Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης.

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ από το 1989 κατέχει τη θέση του chief photographer στο Reuters, το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο του κόσμου. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες του παγκόσμιου Τύπου όπως οι New York Times, Washington Post, London Times,Guardian, Newsweek, Time Magazine κ.λπ ενώ μετράει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις.

Με έδρα την Αθήνα, όλα αυτά τα χρόνια κάλυψε μεγάλα γεγονότα στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, όπως τους πολέμους και εμφύλιες συρράξεις στην Κροατία, τη Βοσνία, το Κόσοβο, την Τσετσενία, τον πόλεμο στον Κόλπο, τη Σομαλία, τη Σιέρα Λεόνε, το Αφγανιστάν και το Κουρδιστάν, τις αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη, τις ταραχές στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, την κηδεία του Αγιατολαχ Χομεϊνί στο Ιράν, μεγάλα πολιτικά γεγονότα στη Δυτική Ευρώπη, καθώς και τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και το Ιράν.

Έκανε αποστολές στη Βόρεια Αφρική και Εγγύς Ανατολή και πρόσφατα κάλυπτε τις αλλαγές στην Αίγυπτο, Τυνησία και Λιβύη (Αραβική άνοιξη). Επίσης, κάλυψε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως 4 Ολυμπιακούς αγώνες και το «Μουντιάλ» στην Αμερική το 1994. Από το 2008 μέχρι το 2010 διατελούσε διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος το πρακτορείου στο Ισραήλ και Παλαιστίνη.

“Όχι, η βία, αν και την έχω καταγράψει και γευτεί σε μεγάλες ποσότητες, ακόμα με σοκάρει και πολλά βράδια έχω επισκέψεις από άγριους εφιάλτες”.


 http://bit.ly/TEDxAth13Speakers2

TEDx Athens

29& 30 Νοεμβρίου 2013 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου