Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

4ήμερο Workshop με τον Γιάννη Μπεχράκη από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει 4ήµερο workshop με τον καταξιωμένο φωτογράφο και διευθυντή του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, Γιάννη Μπεχράκη.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 6 έως τη ∆ευτέρα 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.

Το workshop έχει ως βασικό στόχο, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα την πρακτική και θεωρητική διερεύνηση του φωτορεπορτάζ. Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει την ανάθεση φωτογραφικής αποστολής σε περιορισμένα χρονικά πλαίσια με καθημερινές εξωτερικές λήψεις, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Μπεχράκη, ενώ θα δοθεί έμφαση στη μεθοδολογία και τις τεχνικές του φωτορεπορτάζ.

Παράλληλα, θα αναλυθούν οι ειδικές συνθήκες του επαγγέλματος και ο τεκμηριωτικός ρόλος του φωτορεπορτάζ στην καταγραφή ενός γεγονότος.

Πρόγραμμα:
Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν δείγμα της δουλειάς τους, θα έρθουν σε επαφή με το έργο του Γιάννη Μπεχράκη και θα προετοιμαστούν για το θέμα της εργασίας και τις λήψεις των επόμενων ημερών. Τη δεύτερη και την τρίτη μέρα θα αναπτυχθεί το πρακτικό σκέλος με φωτογράφιση κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια ανάλυση και κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη ανάπτυξη του προσωπικού ύφους κάθε συμμετέχοντα. Η τέταρτη ημέρα περιλαμβάνει κυρίως αξιολόγηση των εργασιών και το τελικό editing του φωτογραφικού υλικού που έχει παραχθεί τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Μία σημαντική ιδιαιτερότητα του εργαστηρίου είναι ότι ο Γιάννης Μπεχράκης κατά την εξέλιξη της φωτογραφικής άσκησης, θα συνοδεύσει για περίπου 30 λεπτά προσωπικά κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά, δίνοντάς του την ευκαιρία να επωφεληθεί περισσότερο από την παρουσία και την εμπειρία του και σε πρακτικό επίπεδο.


1η μέρα: 16:00-21:00
2η μέρα: 10:00-20:00
3η μέρα: 10:00-20:00
4η μέρα: 16:00-21:00

Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν μια σειρά δικών τους φωτογραφιών στην πρώτη συνάντηση. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την πρακτική των λήψεων περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και προαιρετικά laptop. Για την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων θα προηγηθεί ενημέρωση.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα χορηγηθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει οριστεί στα 350 ευρώ. Έκπτωση 30 ευρώ προσφέρεται σε όσους εγγραφούν έως και την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Eιδική έκπτωση 20 ευρώ προσφέρεται στα Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 70 ευρώ. Το κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή στο workshop, καφέ-snack.Ημερομηνίες διεξαγωγής: 6 Δεκεμβρίου εως  9 Δεκεμβρίου 2013
Διάρκεια: 4 ημέρες
Σύνολο ωρών
: 30

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο workshop, παρακαλούμε συμπληρώστε την online αίτησης συμμετοχής ή επικοινωνήστε με το
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας (E: contact@hcp.gr, Τ: 210 9211750).

Το Workshop διεξάγεται στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2013
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου