Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Το Athens Photo Inspiration θα πραγματοποιηθεί για έκτη συνεχή χρονιά τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Φωτογραφία Λίζη Πιστολά
Το Athens Photo Inspiration, η μεγαλύτερη φωτογραφική διοργάνωση διαγωνιστικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013.
Ο Φωτογραφικός Μαραθώνιος ξεφεύγει από τα όρια ενός συμβατικού διαγωνισμού, προτείνοντας να δούμε την πόλη που ζούμε, την πόλη που αλλάζει με άλλο βλέμμα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή δεν είναι τόσο η τεχνική γνώση του φωτογραφικού μέσου, όσο η έμπνευση και η διάθεση για δημιουργία.

Πρόκειται για τον καθιερωμένο φωτογραφικό «Μαραθώνιο» στο κέντρο της Αθήνας, που προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα προσεγγίζοντας μέσα από τη δική τους οπτική, σε διάρκεια έξι ωρών, τέσσερα θέματα, με εμφανή προσανατολισμό στην πόλη και την εμπειρία της, όπως αυτή διαμορφώνεται από τη σύγχρονη πραγματικότητα που μας περιβάλλει και επηρεάζει.

Σε μια εποχή που η εικόνα αποτελεί το κυριότερο και δυναμικότερο μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης μηνυμάτων, το Athens Photo Inspiration με γενικό μότο “We are all photographers”, προσκαλεί και φέτος, φίλους της τέχνης, φωτογραφικές ομάδες και ανθρώπους της πόλης σε μια ξεχωριστή φωτογραφική γιορτή.

Οι εγγραφές για το Athens Photo Inspiration 2013 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσα από:
- το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής που βρίσκεται διαθέσιμη από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο δικτυακό τόπο www.photoinspiration.gr
- την κατάθεση της φόρμας συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης


Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις φόρμες συμμετοχής τους μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών έως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013.

Μετά από αυτήν την ημερομηνία, εγγραφές θα γίνουν δεκτές κατά την ημέρα της δράσης στο Κέντρο Υποδοχής, που θα φιλοξενηθεί στο σημείο εκκίνησης από τις 11:00
έως τις 11:45.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν στο σημείο εκκίνησης, απ’ όπου και θα παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

Το Athens Photo Inspiration 2013 κορυφώνεται με την ανάδειξη των καλύτερων συμμετοχών και την ειδική έκθεση με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν.

Στην αξιολόγηση των συμμετοχών συμμετέχουν και οι επισκέπτες του www.athensphotoinspiration.gr  οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία, από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, μέσα από on-line ψηφοφορία, να αναδείξουν τις τρεις δημοφιλέστερες φωτογραφίες.

Παράλληλα, η κριτική επιτροπή θα απονήμει το βραβείο καλύτερης συμμετοχής με βάση κριτήρια που αφορούν
α) στη συνοχή με τη θεματική ενότητα,
β) το καλλιτεχνικό ύφος και
γ) την τεχνική αρτιότητα.

Το Athens Photo Inspiration 2013 διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2013.

Πρόγραμμα

11:00 Προσέλευση στο σημείο εκκίνησης και παραλαβή ατομικών πακέτων συμμετοχής
11:45 Καλωσόρισμα και ανακοίνωση προγράμματος
12:00 Ανακοίνωση θεμάτων και έναρξη διαγωνισμού
18:00 Λήξη διαγωνισμού, συγκέντρωση στο σημείο τερματισμού (“Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων) και παράδοση του φωτογραφικού υλικού

Διαδικασία

Οι συμμετέχοντες έχοντας μαζί τους την ψηφιακή τους φωτογραφική μηχανή, θα συναντηθούν στο σημείο εκκίνησης (“Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων) στις 11:00.

Κατά την προσέλευσή τους θα απευθύνονται στο γραφείο υποδοχής, απ’ όπου θα λάβουν και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παραλαβή της ειδικής κάρτας διαπίστευσης με τον αριθμό συμμετοχής τους, ενημερωτικό υλικό για το διαγωνισμό.

Στη συνέχεια θα συγκεντρωθούν για την ανακοίνωση των τεσσάρων θεμάτων.

Ο φωτογραφικός μαραθώνιος Athens Photo Inspiration 13 θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, με τη συγκέντρωση των συμμετεχόντων στο σημείο τερματισμού (“Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων), και την παράδοση του φωτογραφικού υλικού στην ομάδα εργασίας του μαραθωνίου.

Κάθε διαγωνιζόμενος θα απευθύνεται στον αντίστοιχο “σταθμό παραλαβής” και θα παραδίδει τέσσερις φωτογραφίες (μία ανά θεματική ενότητα), τις οποίες και επιλέγει να υποβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα και να τεθούν στην κρίση της επιτροπής, αρχικά, και στη συνέχεια του κοινού.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του κοινού.

Athens Photo Inspiration
Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 11:00
Τεχνοπολις
Πειραιώς 100
Τηλ επικοινωνίας : 210 9211750

Athens Photo Inspiration 2012
Τα θέματα του 5ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου
Οι νικητές του 5ου Φωτογραφικού Μαραθώνιου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου