Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Δωρεάν Σεμινάρια Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας από το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών 2013-2014

Το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών σε συνεργασία με τους φωτογράφους Γιώργο Ασημακόπουλο και Ιωάννα Γεωργοπούλου  διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να καταρτιστούν σε τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η φωτογραφία να αποτελέσει για τον ίδιο το μαθητή μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής οπτικής του αντίληψης και αισθητικής.

Το σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο προχωρημένους που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην καλλιτεχνική φωτογραφία. Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί δυο τμήματα.
 Πιο αναλυτικά:
 1ο έτος για αρχάριους:

Απευθύνεται σε αρχάριους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας με έμφαση τόσο στην πρακτική εξάσκηση όσο και στην ανάπτυξη της οπτικής τους αντίληψης και αισθητικής.
 • Εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών
 • Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους
 • Καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης
• Βασικές γνώσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη σωστή διαχείριση του φωτός τόσο σε εσωτερικούς χώρους (ελεγχόμενο φωτισμό) όσο και σε εξωτερικούς χώρους (daylight, νυχτερινή φωτογράφιση)
 • Εξοικείωση με τη φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
 2ο έτος για προχωρημένους:
 Το δεύτερο έτος των μαθημάτων απευθύνεται σε όσους κατέχουν τις βασικές γνώσεις τόσο στους τεχνικούς όσο και θεωρητικούς κανόνες της φωτογραφίας και επιθυμούν να εμβαθύνουν αλλά και να διευρύνουν τους φωτογραφικούς τους ορίζοντες
• Νέες τάσεις στη Καλλιτεχνική φωτογραφία
 • Ανάπτυξη της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης
• Γνωριμία με τη διαδικασία δημιουργίας προσωπικού portfolio
• Φωτογραφικές εξορμήσεις/ δράσεις με συγκεκριμένες θεματολογίες (Διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά τη διάρκεια της λήψης)

Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τέλη Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο. Το μάθημα είναι 1 φορά την εβδομάδα (2 ώρες) και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού που διακατέχει κάθε δραστηριότητα μέσα στον χώρο και τις ομάδες του Καλλιτεχνείου και πάντοτε με γνώμονα ότι η τέχνη πρέπει να ανήκει σε όλους και να παράγεται από όλους, η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν.  

(Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για το μάθημα της φωτογραφίας )

Βρείτε εδώ τη φόρμα συμμετοχής

Καλλιτεχνείο των Αχαρνών
Αθ.Χειλίου 16 , Αχαρνές
Τηλ. επικοινωνίας : 2102445788       

 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου