Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηχοράματος και τον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαποράματος και προσκαλεί τους φίλους του είδους σε συμμετοχή. Συμμετοχές εως 11/10/13



Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία προκηρύσσει τον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ηχοράματος και τον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαποράματος και προσκαλεί τους φίλους του είδους σε συμμετοχή.


Ηχόραμα:  Σειρά εικόνων με ενιαίοθέμα , βασισμένη στον επιτυχημένο συνδυασμό εξαιρετικής εικόνας και κατάλληλου ήχου (μουσική υπόκρουση με ή χωρίς ηχητικά εφέ, υποχρεωτικά όμως χωρις λόγο  ) με στόχο την αισθητική και μόνο απόλαυση του θεατή-ακροατή. Η διάρκεια του έργου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 6 λεπτά χωρίς κανένα περιορισμό προς τα κάτω.





Διαπόραμα: Σειρά εικόνων που παρουσιάζονται με λογική αλληλουχία, με σκοπό να μεταφέρουν στον θεατή-ακροατή κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, να αφηγηθούν μια ιστορία, να μεταδώσουν ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα του δημιουργού. Το ηχητικό μέρος περιλαμβάνει λόγο ή αφήγηση και μουσική υπόκρουση ή ηχητικά εφέ. Η ύπαρξη λόγου ή αφήγησης δεν είναι απαραίτητα υποχρεωτική, εφόσον ο τρόπος παρουσίασης επιτρέπει την κατανόηση του περιεχομένου του έργου. Μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια 12 λεπτά.
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
  1. Στους διαγωνισμούς μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, καθώς και κάθε αλλοδαπός φωτογράφος μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

     

  2. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι  δύο (2) ηχοράματα και δύο (2) διαποράματα.

     


  3. Τα έργα υποβάλλονται σε ψηφιακή μορφή σε DVD (διαφορετικό για τα ηχοράματα και τα ηχοράματα) μαζί με το δελτίο συμμετοχής ιδιοχείρως στα γραφεία της ΕΦΕ (7-9:30 μ.μ. καθημερινά) ή αποστέλλονται ταχυδρομικά (όχι συστημένα) ή με courier στη διεύθυνση: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΣΙΡΟΓΛΟΥ, Χαρ. Τρικούπη 88 ΤΚ-10680, Αθήνα.

     
     

  4. Στο εξωτερικό κάθε DVD αναγράφεται η κατηγορία του διαγωνισμού (ηχόραμα ή διαπόραμα) και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος. Κάθε έργο επισημαίνεται με ξεχωριστό τίτλο της εκλογής του συμμετέχοντος.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το δικαίωμα συμμετοχής ορίζεται σε 10 ευρώ για μία κατηγορία και 15 ευρώ για τις δυο κατηγορίες

Προθεσμία Υποβολής : 11 Οκτωβρίου 2013

Περισσότερες πληροφορίες και Αίτηση Συμμετοχής στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία

www.efe.com.gr




 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου