Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

PhotoRaid13 / Διαγωνισμός Αναλογικής Φωτογραφίας 25&26 Μαιου στην Αθήνα 12ώρες – 12 θέματα – 12 κλικ – 1 φιλμ


Η φωτογραφική ομάδα Phasma2 και το Athens House of Photography παρουσιάζουν το διαγωνισμό αναλογικής φωτογραφίας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στην Αθήνα, στο Athens House of Photography.

Το PhotoRaid, διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο με ενδιαφέρον για τη φωτογραφία και τα μηνύματα που μπορεί να εκφράσει μέσα από αυτή. Συγκεντρώνει ταυτόχρονα ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφους όλων των ηλικιών. Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι πως δεν υπάρχει κριτική επιτροπή και οι νικητές επιλέγονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, ενώ οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φωτογραφίσουν δώδεκα θέματα με ένα φιλμ δώδεκα στάσεων (35 mm, έγχρωμο).

Οι διαγωνιζόμενοι παραλαμβάνουν το πρωί του Σαββάτου από τους διοργανωτές τα φιλμ και τα θέματα προς φωτογράφηση και ξεκινούν την αναζήτηση της εικόνας άλλοτε στους δρόμους της πόλης και άλλοτε σε στούντιο ανάλογα με το πως προτιμούν να υποστηρίξουν, σκηνοθετικά, το θέμα τους.

Μοναδική δέσμευση, να κάνουν ένα κλικ ανά θέμα. Αυτός ο περιορισμός, είναι που κάνει κάθε λεπτό ακόμη πιο συναρπαστικό αλλά ταυτόχρονα και πιο απαιτητικό για τον φωτογράφο που πρέπει να συνδυάσει σκέψη, φαντασία και δεξιότητα.

Τη δεύτερη μέρα, την Κυριακή το απόγευμα, αναρτώνται όλες οι φωτογραφίες σε κοινή θέα ώστε να αναδειχθεί η δουλεία όλων των συμμετεχόντων αλλά και να βραβευτούν οι υποψηφιότητες που ξεχώρισαν. Μετά την τελετή απονομής ακολουθεί δυνατό πάρτυ!.

Kόστος συμμετοχής: 18 ευρώ.

 www.photoraid.net

Athens House of Photography

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου