Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Σεμινάρια Φωτογραφικής Κριτικής από τον Πλάτωνα Ριβέλλη με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Ιδρυματος Ομίλου Πειραιώς σε Δημητσάνα, Στυμφαλία, Βόλο, Λέσβο, Τήνο, Σουφλί & Σπάρτη

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα τού Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ) διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σειρά σεμιναρίων με τον τίτλο «Σεμινάρια φωτογραφικής κριτικής» και ομιλητή τον γνωστό φωτογράφο, δάσκαλο και θεωρητικό τής φωτογραφίας Πλάτωνα Ριβέλλη.
Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων των θεματικών Μουσείων τού Ιδρύματος.
Το πρόγραμμα των σεμιναρίων είναι το ακόλουθο:
1. Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, 16-17 Μαρτίου 2013
2. Μουσείο Περιβάλλοντος στη Στυμφαλία, 20-21 Απριλίου 2013
3. Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ.Τσαλαπάτα στον Βόλο, 25-26 Μαΐου2013
4. Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, 8-9 Ιουνίου2013
5. Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου, 29-30 Ιουνίου 2013
6. Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, 27-28 Ιουλίου 2013
7. Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, 21-22 Σεπτεμβρίου 2013
Το κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές και διαρκεί δώδεκα ώρες (Σάββατο και Κυριακή 11.00-14.00 και 17.00-20.00). Το σεμινάριο περιλαμβάνει συζητήσεις, αναλύσεις, προβολές και κριτική. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στο σεμινάριο μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τη φωτογραφία και γενικότερα για τις Τέχνες, άσχετα από ηλικία ή προηγούμενες ειδικές γνώσεις. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν φωτογραφίες τους για κριτική και σχολιασμό. Το προτεινόμενο, αλλά όχι και αποκλειστικό, θέμα των φωτογραφιών είναι "Η καθημερινότητα τού κάθε φωτογράφου". Αν κάποιος δεν έχει φωτογραφίες και πάλι μπορεί να συμμετάσχει.
Παράλληλα με το κάθε σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφιών φωτογράφων-μελών των φωτογραφικών ομάδων γειτονικών προς τα μουσεία πόλεων, η οποία θα εγκαινιάζεται το βράδυ τής Παρασκευής πριν από την ημέρα έναρξης των σεμιναρίων.
Για την εγγραφή στα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στο ΠΙΟΠ και συγκεκριμένα στον κύριο Κωστή Καλαποθάκη, τηλ. 210-3256928, kalapothakisk@piraeusbank.gr.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες σχετικά με τις φωτογραφίες των σεμιναρίων ή των εκθέσεων, αλλά και για άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πλάτωνα Ριβέλλη (rivellis@otenet.gr).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου