Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Street Photography Workshop με τον Bruce Gilden στην Αθήνα. Δηλώσεις Συμμετοχής εως 23/11/2012.

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει 4ήμερο Street Photography Workshop με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο του Magnum, Bruce Gilden. Το workshop θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Nοεμβρίου έως τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Athens Photo Festival 2012.

O Bruce Gilden, θεωρείται εμβληματική μορφή στο χώρο της φωτογραφίας δρόμου και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της. Μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1998, χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο στυλ στον τρόπο που προσεγγίζει και φωτογραφίζει τα θεματά του.
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί εκτεταμένα και έργα του ανήκουν σε μεγάλα μουσεία και διεθνείς συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Photography στο Τόκυο, το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Musée de l Elysée στη Λωζάνη κ.ά.


Ιδιαίτερη θέση στο φωτογραφικό του έργο καταλαμβάνει η αποτύπωση ανθρώπων στoυς δρόμους όπως της Νέας Υορκης, η οποία αποτελεί γι’ αυτόν το αγαπημένο του θέμα. Η θεματολογία των εργασιών του εκτείνεται και στην αποτύπωση της ζωής πέρα από τα όρια της καθωσπρέπει κοινωνίας φωτογραφίζοντας ανθρώπους του περιθωρίου, άστεγους, πόρνες και μέλη συμμοριών.
Η σελίδα του Bruce Gilden στο Magnum

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΤο workshop αυτό, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε περιορισμένο αριθμό φωτογράφων να συμμετάσχουν σε μια εντατική πρακτική άσκηση, υπό την επίβλεψη του Bruce Gilden. Ο καταξιωμένος δημιουργός, φέρνει στο εργαστήριο το μοναδικό ύφος που χαρακτηρίζει το φωτογραφικό του έργο και θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες, προκειμένου να τους διδάξει τεχνικές και τρόπους βελτίωσης των λήψεων τους, προσδιορίζοντας και διευρύνοντας το προσωπικό τους στυλ στη φωτογραφία δρόμου.

Πέρα του θεωρητικού σκέλους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάθεση μιας φωτογραφικής εργασίας, υπό την καθοδήγηση του Bruce Gilden, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην καθημερινή παρακολούθηση και κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών.

Το workshop θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Παρασκευή 30/11 – Δευτέρα 3/12
∆ιάρκεια: 4 ημέρες
Αριθμός συμμετεχόντων: 14

Λήξη δηλώσεων συμμετοχών: Παρασκευή 23/11

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα: 16:00-20:00
2η μέρα: 10:00-18:00
3η μέρα: 10:00-18:00
4η μέρα: 16:00-20:00

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ1η άσκηση: Πέρα από το φωτογραφικό υλικό που θα παραχθεί στο πλαίσιο του πρακτικού σκέλους του workshop, οι συμμετέχοντες καλούνται, πριν από την πρώτη συνάντηση, να αποτυπώσουν φωτογραφικά ένα θέμα με το οποίο νιώθουν οικεία, καθώς και να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν ένα θέμα νέο ή διαφορετικό από αυτά που συνηθίζουν.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να συμμετάσχουν με το φωτογραφικό τους εξοπλισμό και να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση του. Για την καλύτερη προετοιμασία θα προηγηθεί ενημέρωση.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα έχει οριστεί στα 440 ευρώ. Έκπτωση 5% προσφέρεται σε όσους εγγραφούν έως και την 16η Νοεμβρίου. Επιπλέον ειδική έκπτωση 5% προσφέρεται στα Μέλη του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Η επικύρωση της συμμετοχής προϋποθέτει την καταβολή του ποσού των 90 ευρώ μέσω τραπεζικής κατάθεσης. Το κόστος περιλαμβάνει συμμετοχή στο workshop, καφέ-snack και ένα αντίτυπο του γενικού καταλόγου του Athens Photo Festival 2012. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Μέλη του ΕΚΦ», παρακαλούμε πατήστε εδώ.

∆ΙΑΜΟΝΗ
Για τους συμμετέχοντες που προέρχονται εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί διαμονή σε ξενοδοχείο εντός του κέντρου της Αθήνας και σε ειδικές τιμές.
Ε
ΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ∆ΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με e-mail στο contact@hcp.gr ή στο τηλέφωνο 210 9211750. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου