Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

4ήμερο Street Photography Workshop με τον φωτογράφο του Magnum Bruce Gilden από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας- Προθεσμία υποβολής συμμμετοχών εως 23/11/12

To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει 4ήμερο Street Photography Workshop με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο του Magnum, Bruce Gilden. Το workshop θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Nοεμβρίου έως τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Athens Photo Festival 2012.
O Bruce Gilden, θεωρείται εμβληματική μορφή στο χώρο της φωτογραφίας δρόμου και είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της. Ο Gilden, γοητευμένος από την ιδέα του οπτικού αυθορμητισμού, σε αντίθεση με τους περισσότερους φωτογράφους δρόμου, φωτογραφίζει τα υποκείμενά του σε κοντινή απόσταση, δίνοντας στις εικόνες ένα ύφος δραματικό και θεατρικό.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί εκτεταμένα και έργα του ανήκουν σε μεγάλα μουσεία και διεθνείς συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Photography στο Τόκυο, το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Musée de l Elysée στη Λωζάνη κ.ά. Ιδιαίτερη θέση στο φωτογραφικό του έργο καταλαμβάνει η αποτύπωση ανθρώπων στoυς δρόμους όπως της Νέας Υορκης, η οποία αποτελεί γι' αυτόν το αγαπημένο του θέμα. Είναι μέλος του Magnum από το 1998, και η φωτογραφική του δραστηριότητα επεκτείνεται και στην αποτύπωση της ζωής πέρα από τα όρια της καθωσπρέπει κοινωνίας φωτογραφίζοντας ανθρώπους του περιθωρίου, άστεγους, πόρνες και μέλη συμμοριών.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το workshop αυτό, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε περιορισμένο αριθμό φωτογράφων να συμμετάσχουν σε μια εντατική πρακτική άσκηση, υπό την επίβλεψη του Bruce Gilden. Ο καταξιωμένος δημιουργός, φέρνει στο εργαστήριο το μοναδικό ύφος που χαρακτηρίζει το φωτογραφικό του έργο και θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες, προκειμένου να τους διδάξει τεχνικές και τρόπους βελτίωσης των λήψεων τους, προσδιορίζοντας και διευρύνοντας το προσωπικό τους στυλ στη φωτογραφία δρόμου.

Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν μια σειρά περίπου 10 φωτογραφιών που χαρακτηρίζουν τη μέχρι τώρα δουλειά τους -χωρίς απαραίτητα να είναι φωτογραφίες δρόμου- και θα έρθουν σε επαφή με το έργο του Bruce Gilden.

Τις ακόλουθες ημέρες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάθεση μιας προσωπικής φωτογραφικής εργασίας, υπό την καθοδήγηση του Bruce Gilden, η οποία θα επικεντρώνεται στα δυνατά και αδύνατα στοιχεία κάθε συμμετέχοντα. Πέρα του πρακτικού σκέλους, θα δοθεί έμφαση στην καθημερινή παρακολούθηση και κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών.

Το workshop θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα: 16:00-20:00
2η μέρα: 10:00-19:00
3η μέρα: 10:00-19:00
4η μέρα: 16:00-20:00
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 30/11 - 3/12

Σύνολο ημερών: 4

Αριθμός συμμετεχόντων: 14

Προθεσμία υποβολής συμμμετοχών: 23/11/12

Πληροφορίες: http://photofestival.gr/bruce-gilden/

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Athens Photo Festival 2012 (http://photofestival.gr/bruce-gilden/) ή επικοινωνήστε με e-mail στο contact@hcp.gr ή στο τηλέφωνο 210 9211750.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου