Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Διαγωνισμός Φωτογραφίας από τον Δήμο Αχαρνών με θέμα «Φωτογραφίζοντας το Αχαρναϊκό τοπίο». Δηλώσεις συμμετοχής εως 26 Απριλίου 2013

Περπατώντας στο Αχαρναικό αστικό και φυσικό τοπίο ειναι σίγουρο οτι μπορείς να ανακαλύψεις σημεία,γωνίες, συνθέσεις
που αναδεικνύουν
εναν τόπο διαφορετικό. Τόπο άλλοτε όμορφο, συνεχώς διαφορετικό, βαθειά ιστορικό.

Θα βρεις σίγουρα άπειρα ερεθίσματα, κρυμμένες ομορφιές που χάνονται στην δύσκολη πραγματικότητα. Ολα αυτα που κρύβει η πόλη μας, δυστυχώς, δεν έχουν αποτυπωθεί οργανωμένα, δεν έχουν προβληθεί στο ευρύ κοινό.

Η φωτογραφία είναι ένα μέσο να προβάλλουμε τον τόπο μας και σε αυτό ζητείται η συμμετοχή σου. Ο Δήμος Αχαρνών οργανωνει λοιπόν Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Φωτογραφίζοντας το Αχαρναϊκό τοπίο»

Ο Διαγωνισμός δεν έχει περιορισμούς ως προς το δικαίωμα συμμετοχής. Σε περίπτωση που ο συμμετέχων είναι κάτω των 18, η αίτηση υπογράφεται από τον κηδεμόνα.


Οι φωτογραφίες θα συμμετάσχουν στην μεγάλη έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Αχαρνών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τον Ιούνιο του 2013 στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού και η απονομή βραβείων θα λάβει χώρα σε ειδική τελετή την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης. Η ακριβής ημερομηνία και ώρα θα ανακοινωθούν εγκαίρως.


Η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού θα αποτελείται από φωτογράφους, καθηγητές φωτογραφίας και ανθρώπους της τέχνης. Θα λάβει υπ’όψιν της το θέμα, την πρωτοτυπία της εικόνας και τον βαθμό ανάδειξης του Δήμου Αχαρνών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την βραδιά της απονομής, μέσα από κλειστούς φακέλους, και όχι νωρίτερα.
 
Ο Διαγωνισμός θα διαρκέσει από 1 Νοέμβριου 2012 και η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι 26 Απριλίου 2013.
Ως ημερομηνία υποβολής της υποψηφιότητας εκλαμβάνεται η ημερομηνία που έχει σταλεί το email ή το cd.
Το υποβαλλόμενο έργο πρέπει να είναι τραβηγμένο εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου και να αναγράφεται η τοποθεσία και η χρονολογία στην αίτηση συμμετοχής.
Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό από 1 έως 5 φωτογραφίες.
Τα υποβαλλόμενα έργα μπορεί να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες.
Δεν γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που φέρουν υδατογράφημα (watermark) ή οποιοδήποτε άλλο διακριτικό.
Έργα εκτός θέματος αποκλείονται.


Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις στείλετε είτε ηλεκτρονικά στο press1@acharnes.gr είτε ταχυδρομικά σε cd (με την ένδειξη: «για τον διαγωνισμό φωτογραφίας», στην διεύθυνση: Δημαρχείο Αχαρνών, Φιλαδέλφειας και Μπόσδα 87, 1ος όροφος, υπ΄οψιν Μαρίας Δέδε (τηλ. επικοινωνίας 2132072-527). Το μέγεθος κάθε αρχείου θα πρέπει να είναι 1Mb κατ' ελάχιστον και 10Mb το μέγιστο.

Το υποβαλλόμενο υλικό πρέπει να συνοδεύεται από τη συμπληρωμένη ειδική αίτηση συμμετοχής (αυτό το έντυπο) που βρίσκεται στις σελίδες www.acharnes.gr με τις πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ηλικία, στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση) καθώς και τοποθεσία φωτογραφίας και χρόνο λήψης.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου