Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

2ο Διεθνές Συνέδριο Φωτογραφίας και Θεωρίας από 30 Νοεμβρίου εως 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Κύπρο

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Φωτογραφίας και Θεωρίας ( 2nd International Conference of Photography and Theory) στοχεύει στη διαθεματική εξερεύνηση της φωτογραφίας και των πρακτικών της. Φέτος διοργανώνεται στην Αγία Νάπα, στην Κύπρο, στις 30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2012, και θα έχει ως θέμα τη φωτογραφία και τα μουσεία.

Η φωτογραφία βρίσκεται στις αίθουσες των μουσείων, είτε αυτά είναι μουσεία τέχνης, είτε μουσεία αρχαιολογικού ή και ιστορικού περιεχομένου. Βρίσκεται εκεί άλλοτε για να υποστηρίξει τα εκθέματα των μουσείων, άλλοτε για να αναπαραστήσει γεγονότα ενώ αρκετές φορές αποτελεί η ίδια το έργο τέχνης ή το έκθεμα.

Οι σύνεδροι θα επιχειρήσουν, μεταξύ άλλων, να παρουσιάσουν το ρόλο της φωτογραφίας στους χώρους των μουσείων, ως ένα μέσο κοινωνικής αφήγησης του πολιτισμικού και του ιστορικού βίου, και θα συζητήσουν τις δυνατότητες της χρήσης της, λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογική ανάπτυξη.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου 2nd International Conference of Photography and Theory
Διοργάνωση: Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ και Ίδρυμα Πιερίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου