Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Παρουσίαση νέας συνεργασίας του Πλάτωνα Ριβέλλη με το Μουσείο Μπενάκη στο πωλητήριο του Μουσείου στην οδό Πειραιώς 138. Πέμπτη 15/11/2012Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τον Πλάτωνα Ριβέλλη και τον "Φωτογραφικό Κύκλο" ξεκινάει μέσω των πωλητηρίων του ένα πρόγραμμα διάδοσης και πώλησης καλλιτεχνικών φωτογραφιών.
 
Ο Πλάτων Ριβέλλης θα είναι ο πρώτος φωτογράφος που θα διαθέσει τις φωτογραφίες του μέσω των πωλητηρίων τού Μουσείου με την προοπτική πολύ σύντομα να τον ακολουθήσουν και άλλοι φωτογράφοι-μέλη τού "Φωτογραφικού Κύκλου" και στη συνέχεια και άλλοι έλληνες φωτογράφοι.
Παρά τη μεγάλη διάδοση τής φωτογραφίας στις μέρες μας η πώληση των φωτογραφιών κινείται μέσα σε συγκεκριμένα όρια και ακολουθεί μια καθιερωμένη πρακτική. Οι επαγγελματίες -πολύ φυσικά- ακολουθούν τη διαδρομή διάθεσης που ισχύει για κάθε ειδική εφαρμογή, ενώ οι καλλιτέχνες επιλέγουν αποκλειστικά και κατ' ανάγκην την πώληση μέσω των γκαλερί. Μόνο που η μονοπώληση των φωτογραφιών από τους εικαστικούς χώρους είχε σαν λογική συνέπεια την προσαρμογή τους στους τιμολογιακούς και λοιπούς κανόνες που διέπουν τις αγοραπωλησίες ζωγραφικών πινάκων. Με συνέπεια πρώτον να επιχειρηθεί ένας πλασματικός (και αφύσικος για τη φωτογραφία) περιορισμός αντιτύπων, δεύτερον να υιοθετηθούν δυσανάλογα υψηλές τιμές πώλησης και τρίτον το αγοραστικό κοινό να περιοριστεί στον μικρό κύκλο των επενδυτών και συλλεκτών τέχνης.
 
Υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας πολλοί και αξιόλογοι φωτογράφοι το έργο των οποίων μπορεί και πρέπει να συναντηθεί με ένα ευρύτερο κοινό, το οποίο θα ήθελε να αποκτήσει μια πρωτότυπη και βεβαιωμένα γνήσια φωτογραφία (και όχι μια βιομηχανική αναπαραγωγή, όπως είναι οι αφίσες), είτε για να διακοσμήσει με αυτήν έναν χώρο, είτε για να τη δωρίσει σε έναν φίλο, είτε απλώς για να την αποκτήσει, χωρίς περαιτέρω επενδυτικές φιλοδοξίες, δαπανώντας ένα λογικό και προσιτό τίμημα. Η προσπάθεια τού Μουσείου Μπενάκη και τού "Φωτογραφικού Κύκλου" εντάσσεται σε αυτή τη λογική.
 
Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 19.30 ο Πλάτων Ριβέλλης θα παρουσιάσει αυτή τη νέα συνεργασία του με το Μουσείο Μπενάκη στο πωλητήριο τού Μουσείου στην οδό Πειραιώς 138. Θα ήταν πολύτιμη η παρουσία σας ώστε να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις και να αναπτυχθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου