Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

"Γράψτε Φωτογραφική Ιστορία" ενισχύοντας την έκθεση της Nelly΄s στο Long Room στο Πικέρμι

Η Nelly's, όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται, ήταν μία γυναίκα φωτογράφος η οποία λάτρεψε αυθεντικά την αρχαία αλλά και την σύγχρονη Ελλάδα της εποχής της. Γεννημένη στη Μικρά Ασία, βίωσε την καταστροφή του Αιδινίου και λίγο αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα. Το 1925 άνοιξε στην οδό Ερμού 18 το πρώτο της φωτογραφικό στούντιο. Το 1929 τολμά να φωτογραφίσει τη διάσημη χορεύτρια Μόνα Πάιβα γυμνή στην Ακρόπολη και προκαλεί αναβρασμό στον χώρο των συντηρητικών αρχαιολόγων και δημοσιογράφων. Έχοντας όμως στο πλευρό της άλλους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, η φωτογράφισή της αυτή αναγνωρίζεται και καθιερώνεται τελικά στον χώρο της φωτογραφίας ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες αυτές θα εκτεθούν στο Long Room μαζί με πολλές άλλες που αναδεικνύουν την Ελλάδα, όπως την έζησε η ίδια η Nelly's. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στην Αθήνα και είναι μεγάλη τιμή για την Fotograficus που το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη παραχώρησε τις εικόνες αυτές. Πραγματικά πιστεύουμε ότι αξίζει να συνδράμετε στη μεγάλη μας προσπάθεια να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο η έκθεση της Nelly's.

Έτσι το Long Room απευθύνεται σε όλους εσάς που είστε λάτρεις των τεχνών αλλά και της δημιουργίας γενικότερα, προκειμένου να βάλετε το δικό σας λιθαράκι στην υπέροχη έκθεση της μοναδικής Nelly's. Η πρόταση είναι απλή: Αν μαζευτούμε 100 άνθρωποι, αρκούν 25 ευρώ από τον καθένα σας για να γίνει η διαφορά και να υλοποιηθεί μία άψογη έκθεση. Αν είμαστε λιγότεροι, μπορεί τα 40,50 ή 100 ευρώ να κάνουν τη διαφορά. Πιστεύουμε στα μικρά όνειρα - οι μέρες είναι λίγες - αλλά πιστεύουμε ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ! Σε όλους εσάς που θα συνδράμετε, θα δοθούν δώρα, αναλόγως το ύψος της ενίσχυσης σας. Η δημιουργία είναι το αντίδοτο και σας ζητούμε να δημιουργήσετε μαζί μας μία αξέχαστη έκθεση!

Δήλωσε και εσύ τη δική σου συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια. Ολες οι λεπτομέριες στο παρακάτω link

www.groppio.com

Σχετικά με το Long Room

Η έκθεση θα χρηματοδοτηθεί μόνο εαν συγκεντρωθούν 2500ε εως 10/11/2012 23:00
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου