Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

"Γυναίκες του Κόσμου" μια παρουσίαση από τη Μάρω Κουρή Σάββατο 24 Μαρτίου στη Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας

Τις γυναίκες του κόσμου θα παρουσιάσει η φωτορεπόρτερ Μάρω Κουρή το Σάββατο 24 Μαρτίου στη ΛΕΦΚΚ. Η φωτογραφική αυτή ενότητα, περιλαμβάνει στιγμές καθημερινών γυναικών που έχει αιχμαλωτίσει η φωτογράφος κατά τη διάρκεια των δημοσιογραφικών αποστολών της ανά τον κόσμο. Πρόκειται για γυναίκες που μάχονται, με όλη τη σημασία της λέξης, στη δουλειά, στην οικογένεια και στον έρωτα. Ταυτόχρονα με την προβολή, η φωτορεπόρτερ θα σχολιάζει τις εμπειρίες της, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει και σχετική συζήτηση.

Σπούδασε φωτογραφία στη Focus. Παρακολούθησε το workshop " magic moment" του Κωσταντίνου Μάνου από το Πρακτορείο Magnum, καθώς και του Εd Kashi από το Νational Geographic και το Πρακτορείο VII. Βραβεύτηκε, το 2003 στη Βυρηττό από την UNESCO στο 2ο Διεθνές Καλλιτεχνικό Φόρουμ της Μεσογείου, το 1999 στην Βαρκελώνη στην Primavera Fotografica και το 1998 στο Γιοχάνεσμπουργκ, στο 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Καλλιτεχνών. Το 2009 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Φωτορεπορτάζ SCOOP στη Γαλλία για το θέμα "Το φυλαχτό - οι αλμπίνοι της Τανζανίας".Τον Μάρτιο του 2010 τιμήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ. Το περιοδικό LIFE βράβευσε ως Φωτογραφία της Χρονιάς μια φωτογραφία της Μάρως Κουρή που τράβηξε στα βίαια γεγονότα που εξελίχθησαν στο Σύνταγμα τον Οκτώβριο του 2011. Φωτογραφίες και κείμενα της δημοσιεύονται στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας στο τμήμα θεραπείας Εν Δράσει του ΚΕΘΕΑ, εθελοντικά, στις Γυναικείες Φυλακές Θήβας. Η Μάρω φωτογραφίζει για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρωπιά. Πιστεύει ότι η ευτυχία θρέφει το σώμα και η λύπη το πνεύμα.

Έναρξη προβολής: 7.00 μ.μ.
Στο χώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου (Δημοτική Αγορά, κατάστημα Ι-28).
Περισσότερα για τη ΛΕΦΚΚ
 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου