Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ήμουν εκεί…"Έκθεση Φωτογραφίας του Edward Steichen - gli Anni Conde Nast στη Gallery Carla Sozzani στο Μιλάνο ( 19 Νοεμβρίου 2011-12 Φεβρουαρίου 2012)"

Φτάνοντας στην οδό Corso Como 10, στο Μιλάνο αρχικά υπέθεσα πως είχα λάθος πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται η Gallery Carla Sozzani. Με μια πιο προσεχτική ματιά διαπίστωσα ότι ο αριθμός 10 οδηγούσε σε μια παραδοσιακή κατάφυτη ιταλική αυλή. Στα αριστερά μια φωτογραφία (αυτοπορταίτο) του Edward Steichen σε οδηγούσε στον πρώτο όροφο οπού υπήρχε η έκθεση φωτογραφίας Edward Steichen - gli Anni Conde Nast.

Ο διάσημος φωτογράφος από το 1923-1937 κατείχε την πιο προσοδοφόρα θέση στον εμπορικό τομέα της φωτογραφίας, αυτή του επικεφαλή φωτογράφου των εκδόσεων Condé Nast και συγκεκριμένα των περιοδικών Vogue και Vanity Fair. Χρησιμοποίησε όλη του την ενέργεια και το ταλέντο και δημιούργησε αμέτρητα πορτραίτα για τις σελίδες του Vogue και του Vanity Fair πολλά από τα οποία βρίσκονται στην συγκεκριμένη έκθεση. Μεγάλοι καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας αλλά και του αθλητισμού φωτογραφήθηκαν από τον Steichen την περίοδο εκείνη. Ο Charlie Chaplin, ο Ernst Lubitsch, ο Walt Disney, ο Luigi Pirandello, ο Fred Astaire, ο Winston Churcill και πολλοί άλλοι πόζαραν για τις σελίδες των περιοδικών . Στα πορτραίτα βλέπουμε ένα παιχνίδι σκιών από τον φωτογράφο και σε πολλά μια έντονη δραματικότητα και θεατρικότητα. Εκτός από τις φωτογραφίες υπάρχουν και κάποια τεύχη των περιοδικών της εποχής εκείνης στη διάθεση του επισκέπτη.




Η Gallery Carla Sozzani διαθέτει επίσης μια πολύ μεγάλη γκάμα βιβλίων προς πώληση σχετικά με τη φωτογραφία και όλους τους σπουδαίους φωτογράφους (τα περισσότερα στα ιταλικά). Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Εάν είστε φίλος της φωτογραφίας και βρεθείτε στο Μιλάνο, σίγουρα αξίζει να ανακαλύψετε και εσείς αυτήν την κρυφή γωνιά τέχνης και πολιτισμού λίγο έξω από την πόλη.

Calleria Carla Sozzani
Corso Como 10, Milano, Italia
Ph : 0039 02 653531
Metro M2,green line- Tram 29,30,33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου