Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το περιοδικό Φωτογράφος ετοιμάζει δύο Φωτογραφικά βιβλία και ζητά τις συμμετοχές σας.Τα δύο θέματα είναι "Φωτογραφία τοπίου" και "Φωτογραφία πορτραίτου". Εαν δημοσιευτεί έστω και μια φωτογραφία σας θα λάβετε και τους δύο τόμους δωρεάν στο σπίτι.

Το περιοδικό Φωτογράφος ετοιμάζει δύο Φωτογραφικά βιβλία και ζητά τις συμμετοχές σας. Εαν δημοσιευτεί έστω και μια φωτογραφία σας θα λάβετε και τους δύο τόμους δωρεάν στο σπίτι.Τα δύο θέματα είναι "Φωτογραφία τοπίου" και "Φωτογραφία πορτραίτου".
Η νέα σειρά εκδόσεων του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος ονομάζεται «Η φωτογραφία χωρίς μυστικά». Τα ειδικά αυτά βιβλία θα είναι μονοθεματικά και τα δύο πρώτα έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2012 («Φωτογραφία Τοπίου») και το καλοκαίρι του 2012 («Φωτογραφία Πορτραίτου»).
Μέσα απ’ αυτές τις εκδόσεις δίνεται η δυνατότητα στους λάτρεις της φωτογραφίας να δημοσιεύσουν κι αυτοί τις δικές τους φωτογραφίες σχετικές με το τοπίο (τελευταία ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών 12 Μαρτίου 2012) και το πορτραίτο (τελευταία ημερομηνία αποστολής φωτογραφιών 23 Απριλίου 2012).
Φωτογραφία τοπίου
 Τα πάντα για το τοπίο σε ένα τόμο:
 · Φυσικό περιβάλλον
 · Εντυπωσιακοί ουρανοί
 · Τεράστιοι ορίζοντες
 · Θέματα σύνθεσης και χρωματικών συνδυασμών
 · Απαιτούμενος εξοπλισμός
 · Ψηφιακή βελτιστοποίηση και επεξεργασία

Αρκετοί θεωρούν τη φωτογραφία τοπίου ως συνώνυμη των εξωτικών εικόνων που κοσμούν τα διάφορα ταξιδιωτικά περιοδικά ή γεμίζουν τα αμέτρητα ημερολόγια τοίχου. Άλλοι πάλι εκλαμβάνουν το τοπίο ως θέμα που υποχρεωτικά παραπέμπει στις αρχετυπικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Ansel Adams ή τις κλασσικές αμερικάνικες εικόνες του Edward Weston.
Το τοπίο μπορεί να είναι αστικό ή νατουραλιστικό, α/μ ή έγχρωμο, καλλιτεχνικό ή καθημερινό, αφηρημένο ή ρεαλιστικό. Πάντα όμως είναι ενδιαφέρον και με πολλά εκφραστικά περιθώρια. Οι δημιουργικές δυνατότητες είναι άπειρες και σίγουρα δεν περιορίζονται μόνο στις “τυποποιημένες” εκδοχές… Να λοιπόν η ευκαιρία να διαμορφώσετε ενεργά την άποψη περί τοπίου στέλνοντας και δικό σας φωτογραφικό υλικό.

Φωτογραφία πορτραίτου
 Τα πάντα για το πορτραίτο σε ένα τόμο
 · Φωτισμοί
 · Φακοί
· Περιβαλλοντικό πορτραίτο
 · Studio vs. Location
 · Eιδικές τεχνικές

Μπορεί να ζηλεύουμε τους επαγγελματίες που τραβούν πορτραίτα με τα άφθονα φωτιστικά μέσα, τις ισχυρά studio flash, τα softbox, τις ομπρέλες, και τα φόντα. Όμως η προσωπική πρωτοβουλία και επινοητικότητα είναι σε θέση να πετύχει καταπληκτικά αποτελέσματα ακόμη και με λιτά μέσα, ακόμη και με το φυσικό φως του παράθυρου.
Το υπό έκδοση βιβλίο μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της φωτογραφικής ερμηνείας της ανθρώπινης μορφής. Μας δίνει ενδιαφέροντα δείγματα δουλειάς αλλά και βήμα προς βήμα οδηγίες σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Μας μαθαίνει μυστικά και συμβουλές από γνώστες: πορτραίτα από τον κόσμο της μόδας, του lifestyle, του fine art. Επίσης ανθρώπους στο περιβάλλον, στο χώρο εργασίας, ομαδικά πορτραίτα κλπ. πάντα με δημιουργική προσέγγιση.
Μπορείτε να ανεβάσετε τις ψηφιακές φωτογραφίες σας στους φακέλους στο Facebook
 για το Τοπίο: www.facebook.com/media/set/?set=oa.237843112956126&type=1...
για το Πορτραίτο:https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.237844449622659&type=1  ή στο Flickr: http://www.flickr.com/groups/Photographos_mag_books
Ακόμα μπορείτε να τις στείλετε με το ταχυδρομείο σε CD/DVD (Α4 στα 300 dpi) με την ένδειξη για το βιβλίο: «Τοπίο» ή «Πορτραίτο» στα γραφεία του περιοδικού Τρουπάκη 1, 10445 Αθήνα.

Όροι Συμμετοχής:
 1α) Το θέμα «Φωτογραφία τοπίου» αφορά αποκλειστικά το αντικείμενο του τοπίου σε όλες του τις εκδοχές (φυσικό, αστικό, φυσιολατρικό, αφαιρετικό κλπ.)
 1β) Το θέμα «Φωτογραφία πορτραίτου» αφορά αποκλειστικά το αντικείμενο του πορτραίτου σε όλες του τις εκδοχές (ατομικό, καλλιτεχνικό, περιβαλλοντικό, εργασιακό, ομαδικό, glamour κλπ.)
 2) Όποιος αποστέλλει φωτογραφίες πρέπει να έχει ατομικά ο ίδιος τα πνευματικά δικαιώματα δηλ. να έχει προσωπικά δημιουργήσει το υλικό. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή με φωτογραφίες τρίτων.
 3) Οι άνθρωποι που ποζάρουν και με οποιονδήποτε τρόπο εμφανίζονται στις φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για την δημοσίευση. Για οποιαδήποτε τυχόν αξίωσή τους ευθύνη φέρει ο φωτογράφος, ο οποίος αποστέλλει το φωτογραφικό υλικό.
 4) Οι συμμετέχοντες πρέπει να παρέχουν τα πλήρη στοιχεία τους καθώς και τεχνικές λεπτομέρειες εξοπλισμού για κάθε λήψη.
5) Οι επιλεγόμενες φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες εικονογράφησης ή και σχολιασμού στα βιβλία «Φωτογραφία τοπίου» ή/και «Φωτογραφία πορτραίτου» καθώς και για τους σκοπούς προώθησής τους. Όπως είναι αυτονόητο, η δημοσίευση θα συνοδεύεται από αναγραφή του ονόματος του φωτογράφου δίπλα σε κάθε εικόνα που του ανήκει (credit line).
 6) Όσων οι φωτογραφίες δημοσιευθούν έχουν δικαίωμα δωρεάν παραλαβής με πληρωμένα ταχυδρομικά έξοδα των δύο βιβλίων «Φωτογραφία Τοπίου» και «Φωτογραφία Πορτραίτου»
 7) Η επιλογή των φωτογραφιών με αποκλειστική ευθύνη της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ.
 8) Αποστολή υλικού μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους

 α) στο Facebook
 για το τοπίο: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.237843112956126&type=1
για το πορτραίτο: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.237844449622659&type=1

β) στο Flickr: http://www.flickr.com/groups/Photographos_mag_books και γ) με το ταχυδρομείο σε CD/DVD (Α4 στα 300 dpi) με την ένδειξη για το βιβλίο: «Τοπίο» ή «Πορτραίτο» στα γραφεία του περιοδικού Τρουπάκη 1, 10445 Αθήνα.
9) Τελευταία προθεσμία για το Τοπίο 12 Μαρτίου 2012 και για το Πορτραίτο 23 Απριλίου 
2012.

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Kati prepei na exei to link fia to facebook,den leitourgei...
    mexri poses mporoume na sthloume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους όρους συμμετοχής δεν γίνεται καμία αναφορά για περιορισμένο αριθμό φωτογραφιών από τον κάθε συμμετέχοντα.
    Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, τα link τώρα λειτουργούν σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μέγεθος θα πρέπει να έχουν οι φωτογραφίες που θα ανεβάσουμε στο fb? Nα υποθέσω ότι θα είναι σε μικρό μέγεθος και αν επιλεχθουν θα τις ξαναστείλουμε σε μεγαλύτερο χωρίς λογότυπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν γίνεται καμία αναφορά σε σχέση με το μέγεθος των εικόνων. Οπότε μπορείτε να το επιλέξετε με βάση τις δυνανότητες ανάρτησης της εκάστοτε σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (facebook, flickr )Σχετικά με το λογότυπο και τα πνευματικά δικαιώματα οι όροι αναφέρουν τα εξής : "H δημοσίευση θα συνοδεύεται από αναγραφή του ονόματος του φωτογράφου δίπλα σε κάθε εικόνα που του ανήκει (credit line)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή