Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Masterclass με τον Βασίλη Καρκατσέλη στη Φωτογραφική Ομάδα Βεροίας αντίθεσις

Η φωτογραφική Ομάδα Βεροίας "αντίθεσις" διοργανώνει masterclass με τον φωτογράφο Βασίλη Καρκατσέλη, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19,00-22.00 στο Φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας ( Αντωνιάδη 12, Ισόγειο ). Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 6937131773, 2331350588

Βασίλης Καρκατσέλης
Γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1952. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής, χαρακτικής& φωτογραφίας. Ιδρυτικό μέλος στην ομάδα τοιχογραφιών της ΕΕΔΥΕ.
Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών πολιτιστικών εκπομπών, ενώ άρθρα του με θεωρητικά και κριτικά κείμενα για τη Φωτογραφία, την Αισθητική, την Τέχνη, και τον Πολιτισμό, έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχει διοργανώσει καλλιτεχνικά σεμινάρια, διαλέξεις και σημαντικό αριθμό εκθέσεων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Για την κοινωνική του δραστηριότητα, εκλέγεται το 1982 Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου Αττικής.
Από το 1984 αποσύρεται στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται κυρίως στη χαρακτική και την “εικαστική” φωτογραφία. Το 1984 ιδρύει τη “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ” και το 1995, εκ παραλλήλου, την “ΠΡΑΞΙΣ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ”. Κατά το παρελθόν εξέδωσε 25 τεύχη του περιοδικού “ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΦΩΣ”. Διετέλεσε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, της επιτροπής για τη φωτογραφία του “ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ‘97”, και σύμβουλος της Γκαλερί Φωτογραφίας “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” (1995-1998).
Σήμερα είναι πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Μέλος διάφορων δραστήριων καλλιτεχνικών ομάδων, εργάζεται για την διάδραση των τεχνών. Διδάσκει φωτογραφία σε διάφορες σχολές.
Με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας. Κ.Ε.Π.Α.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου