Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Simon Norfolk .Masterclass με τον γνωστό φωτογράφο από 11 εως 14 Νοεμβρίου 2011

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τρίτη 25Οκτωβρίου 2011.
To Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, διοργανώνει τετραήμερο masterclass με τον διεθνούς φήμης φωτογράφο Simon Norfolk. To masterclass θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 11 έως τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
O Simon Norfolk,είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της φωτογραφίας ντοκουμέντου. Η δουλειά του έχει διακριθεί επανειλημμένα και έχει αποσπάσει σημαντικά διεθνή βραβεία όπως το Infinity Awardτου ICP, το World Press Photo και το Les Prixe Dialogue των Διεθνών Συναντήσεων της Αρλ. Έργα του ανήκουν σε συλλογές μεγάλων μουσείων.

Το masterclassαποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να μυηθούν στη μεθοδολογία και τις τεχνικές του καταξιωμένου φωτογράφου. Η εξέλιξη του προγράμματος περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος.

Στο θεωρητικό σκέλος, θα πραγματοποιηθεί κριτική προσέγγιση και ανάλυση φωτογραφιών και θα καλυφθούν προηγμένα τεχνικά ζητήματα.

Στο πρακτικό σκέλος, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τη μέθοδο εργασίας του Simon Norfolkκαι θα δημιουργήσουν φωτογραφικό έργο υπό την καθοδήγησή του. Το φως, ως ο βασικότερος παράγοντας της φωτογραφίας, θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και ασκήσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδρομές αναζήτησης του φωτός σε περιοχές της Αθήνας με την επίβλεψη τουSimon Norfolk.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τοmasterclass, παρακαλούμε επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.photofestival.hcp.gr ή επικοινωνήστε με το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, E: contact@hcp.gr, T: 210 9211750.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου