Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτελέσματα 3ου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Λειβαδειάς

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ολοκληρώνεται ο 3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργανώθηκε από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας και απευθυνόταν σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων και Λυκείων της πρώην Επαρχίας Λιβαδειάς.
Στον Διαγωνισμό, ο οποίος γίνεται για 3η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν 50 μαθητές - φωτογράφοι από 17 Σχολεία (4 Λύκεια, 5 Γυμνάσια και 8 Δημοτικά) με 100 φωτογραφίες. Το θέμα του Διαγωνισμού ήταν «Ελεύθερος Χρόνος».
Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού η οποία ορίσθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, συνεδρίασε την Δευτέρα 12/09/2011 και αποτελείται από τους:
1. Νίκο Μπόλκα - Δάσκαλος Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς
2. Αλεξία Παπακώστα - Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας,
3. Βασίλη Βεϊτη - Εκπαιδευτικός , Υπεύθυνος Πολιτιστικών & Καλλιτεχνικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας.
4. Κωνσταντίνο Βαφειάδη - Ιστορικός Τέχνης – Εικαστικός.
5. Μαρία Στάμου - Μέλος του Δ.Σ. της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς
έκρινε και τις 100 συμμετοχές και αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τα βραβεία με την παρακάτω σειρά:
1η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων
1o βραβείο: Φαίη Θεοδώρου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
2ο βραβείο: Μίνα Μήτσου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς
3ο βραβείο: Ζένια Ζαννιά, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

2η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων
1ο βραβείο: Αργύρης Μελέτης, Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου
2ο βραβείο: Βασίλης Ντουρντουρέκας, 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς
3ο βραβείο: Αναστάσιος Γαλάνης, Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου

3η κατηγορία: Μαθητές και μαθήτριες Λυκείων
1ο βραβείο: Ανταλοπούλου Βασιλική, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς
2ο βραβείο: Γεροκωνσταντή Ειρήνη, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς
3ο βραβείο: Ευθυμίου Όλγα, 1ο Λύκειο Λιβαδειάς

Σημείωμα της κριτικής επιτροπής
Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας ο οποίος ευελπιστούμε να γίνει θεσμός όχι μόνο για τα σχολεία της περιφέρειας Λιβαδειάς αλλά και για τα σχολεία όλου του Νομού. Συγχαίρουμε και την Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς γιατί σε καιρούς δύσκολους όχι μόνο αποτελεί ένα «πολιτιστικό καταφύγιο», χώρο καλλιτεχνικών αναζητήσεων και ελεύθερης έκφρασης αλλά υλοποιεί και το όραμα ενός ανοιχτού στην κοινωνία σχολείου.
Οι μαθητές αποτύπωσαν στιγμές ενός «ελεύθερου χρόνου» που εμείς οι ενήλικες έχουμε ξεχάσει το πώς και το πόσο τους ανήκει. Εγκλώβισαν την κίνηση και το βλέμμα εκείνων των στιγμών της χαλάρωσης, της ανεμελιάς- κάποιες φορές και της απλής περισυλλογής-που η μίζερη δικιά μας ψυχική γενναιοδωρία πολύ συχνά τούς τις στερεί. Διηγήθηκαν ιστορίες μακριά από τα τολμηρά μοντάζ και τις υστερονεωτερικές ταχύτητες των βιντεοκλίπ, των διαφημιστικών αφηγημάτων των 30 δευτερολέπτων και των εντυπωσιακών εφέ. Η νέα γενιά μπορεί να γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αναβάθμιση επεξεργαστή και κάρτας γραφικών, μπορεί να χειρίζεται με ζηλευτή ευκολία σκληρούς δίσκους και κινητά όμως αντιλαμβάνεται εξίσου τη «μαγεία» μιας ποδηλατάδας ένα ηλιόλουστο πρωινό, μιας παρτίδας τάβλι με έναν φίλο, ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στην αυλή του σχολείου… Ξέρει να εκτιμά τη συντροφιά ενός βιβλίου και μιας κιθάρας, λατρεύει την αναπόληση δίπλα στο κύμα και μπορεί να χαμογελά και να κάνει πιρουέτες ακόμα και μετά από ένα δύσκολο διαγώνισμα. Οι μαθητές, μέσα στον κυκεώνα απαιτήσεων, εντάσεων και συγκρούσεων που εμείς οι ενήλικες τους επιβάλλουμε, σε μια έντονα ρευστή καθημερινότητα- πολλές φορές χωρίς εστίες κι αναφορές-εξακολουθούν να αναγνωρίζουν την αξία των «μικρών πραγμάτων» και να μας δανείζουν πυξίδες για προσανατολισμούς που προ πολλού έχουμε ξεχάσει…

Φωτογραφίες και των τριών κατηγοριών θα αναρτηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην ισόγεια αίθουσα του Νερόμυλου (Πηγές Κρύας) Λιβαδειάς, από τις 19 μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2011, και θα παραμένει ανοικτή από τις 6.30 μ.μ μέχρι 10.00 μ.μ.
Η απονομή των βραβείων για τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, στις 8.00 μ.μ. στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας.Φωτογραφία : Φαίη Θεοδώρου 9ο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδειάς- 1ο Βραβείο Δημοτικών Σχολείων
Πηγή
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου