Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Εκθεση Φωτογραφίας του Καμίλο Νόλλα στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο " Mobile in NY / Εν κινήσει στη Νέα Υόρκη"

Στην έκθεση παρουσιάζονται 54 έγχρωμες φωτογραφίες που «τράβηξε» ο Καμίλο Νόλλας με το κινητό του τηλέφωνο στη Νέα Υόρκη, το διάστημα 2009-2010, περίοδο που έζησε εκεί ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright. Xρησιμοποίησε το κινητό του, αφενός για να έχει μία κάμερα πάντα μαζί του, αφετέρου για να διαπιστώσει αν η ψηφιακή τεχνολογία θα μπορούσε να φέρει την ίδια ανανέωση στις τέχνες με αυτή που έχει φέρει στη φωτογραφία η κατασκευή της πρώτης Leica το 1925.
Πρόκειται για φωτογραφίες φαινομενικά παρόμοιες με αυτές που οι ερασιτέχνες φωτογράφοι τραβάνε με το κινητό τους καθημερινά. Όμως ο ίδιος, στην παράταξη των εικόνων της έκθεσης, θέλει να στήσει ένα μικρό μάθημα φωτογραφίας σχετικά με το τι αξίζει και τι όχι να φωτογραφηθεί. Τα κάδρα του δεν είναι τυπικά ισορροπημένα, χαρακτηριστικό τους είναι η ρευστότητα, η διαρκής κίνηση, η εναλλαγή.
Σαν φωτογράφος που έχει την υποχρέωση να «επιστρέψει» τις εικόνες που «πήρε», παραθέτει τις προσωπικές και «αποφασιστικές» στιγμές που έζησε στη Νέα Υόρκη.

Επιμέλεια έκθεσης: Fred Ritchin
Διάρκεια έκθεσης : 10 Ιουνίου 2011 εως 31 Ιουλίου 2011
Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς
Ωράριο λειτουργίας :  Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00
                                    Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00
Πηγή : www.benaki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου