Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Φωτογραφικές εκδηλώσεις από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης Φωτοδίοδος - Εβδομάδα Φωτογραφίας 14 εως 21 Ιουνίου 2011

Το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Δήμου Κοζάνης ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ θα πραγματοποίησει κατά την διάρκεια της εβδομάδας 14 – 21 Ιουνίου 2011 καθημερινά φωτογραφικές εκδηλώσεις με σκοπό να φέρει τους δημότες της πόλης μας πιο κοντά στην φωτογραφία.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
1. Τρίτη 14/6 8.00 μ.μ. Εγκαίνια της έκθεσης αποφοίτων 2011 του Φωτογραφικού Εργαστηρίου “Ένας φωτογράφος - Ένας κόσμος” στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κοζάνης απέναντι από τη Μητρόπολη
Ένας φωτογράφος, ένας κόσμος…
Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, το ίδιο μοναδική και η ματιά του κάθε φωτογράφου. Παρόλο που το μέσο έκφρασης (η φωτογραφική μηχανή) είναι κοινό, το αποτέλεσμα διαφοροποιείται σε σχέση με το φωτογράφο και το θέμα. Πολλές φορές η φωτογραφία μοιάζει με ένα μικρόφωνο πάνω σε ένα βάθρο. Και αυτό, γιατί αν την χρησιμοποιήσεις, είναι πράγματι σαν να μιλάς από το μικρόφωνο ενός βάθρου απέναντι σε κάποιο κοινό! Άρα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις κάτι να πεις. Το τί θα πεις λοιπόν, σε οδηγεί στο θέμα που θα επιλέξεις και το πώς θα το πεις στις φωτογραφίες με τις οποίες θα το αποδώσεις. Αυτές οι σκέψεις μας καθόρησαν το περιεχόμενο της φετινής μας έκθεσης και μας οδήγησαν σε ένα ψηφιδωτό θεμάτων, με προσωπικό χαρακτήρα ξεχωριστά για τον καθένα. Έτσι ο κάθε φωτογράφος με την διαφορετικότητά του θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει το τίτλο της έκθεσης : Ένας φωτογράφος, ένας κόσμος…
2. Tετάρτη 15/6/2011, 21.00 Εγκαίνια της έκθεσης “Κρίσιμες εικόνες αισιοδοξίας” στον Πεζόδρομο. Μια φωτογραφική όαση αισιοδοξίας στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της πόλης, κόντρα στην ψυχολογία της εποχής.
Κρίσιμες εικόνες αισιοδοξίας
Τα μέλη του Δημοτικού Φωτογραφικού Εργαστηρίου Κοζάνης ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ αποφάσισαν να αντιδράσουν, στην αρνητική ψυχολογία που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες στους πολίτες του Δήμου μας μετά τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας. Έτσι δημιουργήσαμε αυτή την μικρή γωνία αισιοδοξίας χρησιμοποιώντας την φωτογραφική τέχνη σαν μοχλό μετατόπισης συναισθημάτων, έστω και στιγμιαία, στις αξίες απλών καθημερινών πραγμάτων.
3. Παρασκευή 17/6/2011, 21.00 Παρουσίαση του έργου του φωτογράφου Δημήτρη Ζωγράφου στο Φωτογραφικό Εργαστήρι (Κων/πόλεως & Σμύρνης)
4. Σάββατο 18/6/2011, 12.00-19.00 “Camera Obscura” Δημιουργία ενός σπάνιου φωτογραφικού φαινομένου. Εμφάνιση ειδώλου του Καμπαναριού στον εσωτερικό χώρο σουίτας του Ξενοδοχείου “Ερμιόνιο” στην κεντρική πλατεία.
5. Κυριακή 19/6/2011, 10.00-14.00 “Ρετρό Οικογενειακά Πορτρέτα” στην Κεντρική Πλατεία. Δωρεάν οικογενειακά πορτρέτα στις οικογένειες που θα προσέλθουν. Προτείνουμε οι άντρες με κουστούμι και οι γυναίκες με φόρεμα.
6. Δευτέρα 20/6/2011, 20.30 Σεμινάριο Ψηφιακής Φωτογραφίας: “Τα πρώτα βήματα”. Ένα ταχύρυθμο σεμινάριο για αρχάριους φωτογράφους στον χώρο του Εργαστηρίου (Κων/πόλεως & Σμύρνης). Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου