Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Εκθεση Φωτογραφίας στην Πορτογαλία με εικόνες από την Αμοργό

Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας, με θέματα από την Αμοργό, εγκαινιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών ART & TUR στο Barcelos της Πορτογαλίας.

Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια συνεργασίας με το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, που γίνεται στο ξενοδοχείο "Αιγιαλίς" στην Αμοργό, εδώ και εννέα χρόνια. Οι φωτογραφίες είναι του Πορτογάλου φωτογράφου Carlos Sargedas, που συμμετείχε στο ΥΠΕΡΙΑ 2010, στην Αιγιάλη, και τα θέματα τους είναι τοπία, εκκλησίες, θρησκευτικές εκδηλώσεις σχετικές με τις εικόνες της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, πρόσωπα,και εικόνες της καθημερινής ζωής.

Την Αμοργό και την Ελλάδα εκπροσωπούν στην Πορτογαλία η κα Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού και ο βοτανολόγος - βελονιστής, Δρ. Βαγγέλης Βασσάλος από τη Λαγγάδα, ο οποίος θα μιλήσει στο Φεστιβάλ με θέμα τα φημισμένα βότανα της Αμοργού και τις ιδιότητές τους. Ακόμη, στα πλαίσια του φεστιβάλ "Golden Peak Festival", που διοργανώνεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας (01-03/10/10) η κα Γιαννακοπούλου εκπροσωπεί την Αμοργό ως μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου